کامپوزیت نوعی درمان زیبایی و ترمیمی است که در آن با استفاده از لایه‌ای رزین مخصوص دندان را ترمیم می‌کنند. تغییرات ظریفی که با استفاده از کامپوزیت ایجاد می‌شود، باعث زیبا شدن لبخند و حتی افزایش اعتماد به نفس می‌شود؛ اما با این حال این کار عوارضی را به همراه دارد. در این مقاله به بررسی عوارض کامپوزیت دندان می‌پردازیم.

کلینیک تخصصی کامپوزیت

ضمانت کتبی + اقساط ۶+۱۲+۱۸+۲۴ ماهه بدون پیش

۰۲۱۹۱۰۰۹۹۱۸

«کامپوزیت» دندان چیست؟

با توجه به پیشرفت علم دندانپزشکی، روش‌ها و ونیرهای متنوعی برای زیباسازی ظاهر دندان‌ها ابداع شده است؛ یکی از ساده‌ترین و کم‌ خرج ترین این روش‌ها ونیر کامپوزیت است. کامپوزیت دندان، یک روش خوب برای پوشش دندان شکسته یا ترک‌خورده است که از آن برای اصلاح طرح لبخند و زیباتر کردن ظاهر دندان‌ ها نیز استفاده می‌شود. فرآیند نصب کامپوزیت دندان بسیار ساده و سریع است و فقط یک جلسه زمان می ‌برد. کامپوزیت یک روش سریع، کم هزینه و زیبا، برای اصلاح طرح لبخند شما است. آیا کامپوزیت دندان عوارض دارد؟

کامپوزیت دندان

این روز ها همه ما درباره روش های ترمیم و زیبایی دندان ها اسم های زیادی می‌شنویم و به دلیل وجود برخی جراحی ها و عمل های زیبایی خطرناک، از عوارض این روش ها نیز هراس داریم. در این میان کامپوزیت یکی از روش های عالی است که می‌توانید برای دندان های شکسته و لکه دار شده و یا حتی رفع فاصله دندان ها نیز استفاده کنید، اما آیا کامپوزیت علاوه بر خواص و مزایای فوق العاده آن، برای ما مضر نیز می باشد یا خیر؟! این روکش های براق چه معایب یا بهتر است بگوییم عوارضی را برای شما به دنبال داشته باشد؟  نگرانی شما از بابت عوارض کامپوزیت کاملا منطقی است، اما این مقاله را برای آگاهی کامل و علمی نسبت به عوارض کامپوزیت دندان و اینکه آیا این روش ترمیم  می‌تواند برای همه افراد مناسب باشد؛ مطالعه فرمایید.

بیشتر بدانید: مراقبت های بعد از کامپوزیت دندان

از کامپوزیت چه زمانی استفاده می‌شود؟

در شرایط خاصی می‌توان از کامپوزیت استفاده کرد که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  • ترمیم دندان‌های آسیب دیده و ترک خورده
  • تغییر شکل دندان
  • تغییر رنگ
  • صاف و تراز کردن دندان کج
  • روشی کمکی پس از اتمام درمان ارتودنسی

نحوه اجرای کامپوزیت

انجام کامپوزیت مراحل مختلفی دارد که در ادامه به آنان اشاره می‌کنیم:

۱. معاینه دندان‌ها

ابتدا باید دندان‌های بیمار کاملا معاینه شوند و پزشک تصمیم بگیرد که چگونه باید کامپوزیت را اجرا کند.

۲. آماده‌سازی

پس از معاینه کامل و در صورت نبود مشکل، دندان‌ها را با ژلی مخصوص می‌پوشانند تا مقاومت بیشتری پیدا کنند. سپس پرایمرهای مخصوص را روی دندان قرار می‌دهند. پس از آن، باید تمامی کارها به صورت مرحله‌ای و با توجه به دندان کناری و شکل کلی دندان‌ها انجام شوند. تمام کارها جز به جز انجام می‌شوند تا نتیجه دقیقی به دست آید. مواد با دقت روی دندان‌ها قرار می‌گیرند و دندان پزشک به آن‌ها شکل می‌دهد.

۳. مرحله تکمیلی

حال باید رنگدانه های مواد کامپوزیت را با دندان تطبیق داد. با کمک نور UV مواد کامپوزیت سفت می‌شوند و شما می‌توانید با دندان‌های جدید خود لبخندی زیبا داشته باشید.

عوارض کامپوزیت دندان چیست؟

اگر دندان های خود را کامپوزیت کرده اید؛ حتما می‌دانید شما باید بسیار مراقب بهداشت و سلامت این روکش ها باشید. قیمت پایین تر این روش زیبا سازی دندان ها، شاید یکی از مزیت های آن باشد و همین موضوع باعث می‌شود بسیاری از افراد این روش را انتخاب نمایند، اما در این میان دارای عوارضی است که شاید در نگاهی دقیق تر به آن لازم باشد بیشتر در انتخاب خود دقت نمایید، البته این عوارض برای همه یکسان نیست و ممکن است تنها در افراد معدود و شرایط خاصی بروز نمایند.

۱. حساسیت زا بودن مواد بکار رفته

حساسیت زا بودن مواد بکار رفته و التهاب لثه از عوارض کامپوزیت

یکی از اصلی ترین عوارض کامپوزیت این است که مواد بکار رفته در آن میتواند برای تعدادی از افراد ایجاد حساسیت نماید و این باعث حساسیت در لثه و به دنبال آن باعث پس زدن کامپوزیت ها می‌شود. این مورد را دندان پزشک باید بر اساس آلرژی های شما تشخیص و استفاده یا عدم استفاده از کامپوزیت را به عنوان پوشش دندان به شما توصیه کند تا کار به رفع عوارض و هزینه بابت اصلاح دوباره دندان ها برای شما نداشته باشد.

۲. تغییر در اندازه و جابجایی آن ها

ساخت کامپوزیت ها در آزمایشگاه انجام نمی‌شود و معمولا توسط خود دندانپزشک شما اندازه گیری ها و قالب گیری انجام شده و ساخته می‌شود. به همین دلیل این یک روش دقیقی نیست و می‌تواند باعث تغییر در شکل و اندازه دندان های جدید شما شود. برای جلوگیری از این موضوع باید دقت کنید که لازم است به دندانپزشکی مراجعه نمایید که از تجربه و دقت بالایی در روش های قالبگیری برخوردار باشد؛ تا در نهایت شما از نتیجه کار راضی باشید.

۳. تراشیده شدن مینای دندان ها

تراشیده شدن مینای دندان ها از عوارض کامپوزیت دندان

گاهی نیاز است که برای استفاده از کامپوزیت مینای دندان شما تراشیده شود و این موضوع می تواند یکی از عوارض کامپوزیت باشد که بسیار دردناک است. زمانی که شما از نتیجه کامپوزیت خود راضی نباشید، راه برگشتی ندارید و برای اصلاح و تغییر مجدد، هزینه های بیشتری را باید متقبل شوید. البته عمده روش ها، بدون تراش مینای دندان هستند. در مقایسه با لمینت دندان، روش های لمینت، عموما باید مینای دندان تراشیده شود.

بیشتر بخوانید: کامپوزیت دندان

۴. تورم در لثه ها

از دیگر عوارض کامپوزیت می‌توان به تورم در لثه ها اشاره کرد، گاهی حساسیت ایجاد شده در لثه ها تنها همراه با خارش و یا قرمزی بیش از حد آن باشد و تورمی به همراه نداشته باشد. اما اگر علاوه بر قرمز شدن لثه ها و خارش در آن ها احساس تورم در لثه های خود کردید؛ می‌تواند نشان دهنده ایجاد عفونت و فعالیت باکتری ها در زیر کامپوزیت شما باشد!

اگر روکش به کار رفته روی دندان شما به خوبی گذاشته نشده باشد، فاصله بین دندان و روکش کامپوزیت میتواند محل مناسبی برای رشد انواع باکتری های مضر برای شما باشد که می‌تواند باعث پوسیدگی دندان و یا ایجاد عفونت در لثه ها گردد. پس دیدن هر یک از نشانه های لق بودن روکش و جابجا شدن آن و یا نشانه هایی در لثه، می‌تواند عوارض خطرناکی را به دنبال داشته باشد که باید شما هر چه سریع تر به دندانپزشکی مراجعه کرده و برای رفع این مشکل اقدام نمایید.

۵. کارایی محدود و طول عمر کمتر کامپوزیت دندان نسبت به لمینت

همانطور که گفتیم کامپوزیت دندان در موارد آسیب های جدی، تغییر رنگ یا شکستگی دندان ها مناسب است، در صورتی که شما دندان های خود را از دست داده باشید؛ نمی‌توانید از این روش استفاده نمایید. علاوه بر این ماندگاری کامپوزیت ها بسیار کمتر از دیگر روش های روکش دندان است، مواد به کار رفته برای ساخت کامپوزیت ها استحکام و مقاومت بالایی ندارد و همین می‌تواند باعث شود که خیلی زود در صورتی که از آنها به خوبی مراقبت نکنید، کامپوزیت خود را از دست بدهید. در صورتی که اقدامات لازم جهت جلوگیری از بروز عوارض را جدی بگیرید به افزایش طول عمر کامپوزیت ها کمک می شود.

۶. تغییر رنگ کامپوزیت در مدت کم

شاید یکی از بدترین اتفاقاتی که می‌تواند برای کسی که دندان های خود را روکش کرده باشد، بیفتد، این است که با لکه و یا تغییر رنگ روکش های دندان خود روبرو شود. قطعا هر کسی که دندان های خود را روکش می‌نماید و هزینه برای زیبایی دندان های خود می‌کند، انتظار دارد که این زیبایی ماندگاری نیز داشته باشد.

اما کامپوزیت ها در این ماندگاری رنگ و عدم لکه دار شدن، ضعیف هستند و ممکن است خیلی زود در صورتی که به خوبی از آن ها مراقبت نکنید، شاهد تغییر رنگ در آن ها و خراب شدن ظاهر و حتی طرح لبخند نیز باشید. البته راه سفید کردن کامپوزیت ها بسیار ساده و سریع و کم هزینه است؛ برای سفید کردن آن باید به دندانپزشک مراجعه نمایید و این می‌تواند برای وقتگیر و هزینه بر باشد. باید کسایی که تغییر رنگ برایشان مهم است، بهتر است از لمینت دندان استفاده کنند.

۷. ظاهری مصنوعی

این مورد به مواد بکار برده شده و مهارت دندانپزشک شما بستگی دارد؛ اگر مواد بکار رفته در ساخت کامپوزیت شما کیفیت قابل قبولی نداشته باشد و یا به صورت نادرستی روی دندان های شما قرار بگیرد می‌تواند به جای زیباسازی لبخند شما باعث نمایی مصنوعی دندان های شما شود. در این مورد نیز لمینت نتایج بهتری از کامپوزیت داشته است.

تمام عوارض فوق در صورت مشورت کردن با دندانپزشک، عمل به توصیه ها، استفاده از خدمات کلینیک مناسب و رعایت مراقبت های بعد از کامپوزیت، قابل پیشگیری و رفع است.

بیشتر بخوانید: مراحل کامپوزیت

معایب ونیر کامپوزیت

انجام این کار معایبی هم دارد. در این بخش به معایب کامپوزیت دندان را توضیح می‌دهیم.

  • کامپوزیت به اندازه روکش و لمینت بادوام نیست

درست است که رزین کامپوزیت مقاومت بالایی دارد و تا ده سال هم دوام می‌آورد اما مواد استفاده شده برای ساخت روکش از جنس چینی هستند. به همین دلیل روکش‌ها مقاومت و دوام بالاتری دارند. اگر بخواهیم کامپوزیت را با لمینت مقایسه کنیم، باید بگوییم که عمر لمینت بیشتر است زیرا لمینت سرامیکی بسیار محکم‌تر از با این حال هر چه جنس مواد بهتر باشد و فرد هم از دندان‌های خود به خوبی مراقبت کند، کامپوزیت برای مدت زمان بیشتری عمر می‌کند.

  • عدم مقاومت در برابر لکه‌ها و تغییر رنگ

کامپوزیت‌ها آن چنان در برابر لکه‌های مواد غذایی مقاوم نیستند. اگر به طور مداوم از نوشیدنی‌های کافئین دار یا نوشابه یا مشروبات الکلی استفاده می‌کنید، باید بدانید که مواد کامپوزیت خیلی سریع تحت تاثیر ترکیبات این نوشیدنی‌ها قرار می‌گیرند و ممکن است لکه‌دار شوند و تغییر رنگ بدهند.

به همین دلیل اگر می‌خواهید کامپوزیت تغییر رنگ محسوسی ندهد، باید در انتخاب رژیم غذایی خود دقت کنید و همیشه مسواک بزنید. این در حالی است که روکش‌ها مقاومت بیشتری در برابر لکه‌ها دارند.

  • آسیب‌دیدگی آسان‌تر

کامپوزیت راحت‌تر از روکش آسیب می‌بیند. اگر عادت دارید انتهای مداد را بجوید، یخ گاز بزنید، دانه‌های سفت را با دندان خود بشکنید، ممکن است به کامپوزیت آسیب برسانید. علاوه بر این، اگر در ورزش‌های تماسی فعالیت می‌کنید، باید از محافظ و گارد دندان استفاده کنید. دندان‌ها پس از کامپوزیت بیشتر مستعد آسیب هستند. هر چند ترمیم کردن این موارد سریع و آسان است.

  • نیاز به مراقبت بیشتر

با توجه به این که مواد کامپوزیت در صورت عدم مراقبت زود فرسوده می‌شوند، باید به خوبی از دندان‌های خود مراقبت کنید، حتی بیشتر از قبل.

  • عدم امکان استفاده از کامپوزیت برای تمامی ردیف‌های دندان

معمولا از این روش ترمیم برای همه دندان‌های یک ردیف استفاده نمی‌شود. اگر قصد دارید تمامی دندان‌های بالا یا پایین خود را ترمیم کنید، بهتر است از روش‌هایی مانند لمینت استفاده کنید. کامپوزیت معمولا برای یک تا چند دندان مناسب است.

 مزایای کامپوزیت چیست؟

کامپوزیت مزایای زیادی می‌تواند داشته باشد. در این بخش این موارد را نام می‌بریم.

  • ظاهری طبیعی

مواد کامپوزیت به گونه‌ای هستند که وقتی سفت شوند، ظاهری طبیعی به دندان شما می‌دهند. پس از سفت شدن مواد، دندان‌های شما رنگی غیرطبیعی و ظاهری غیرعادی نخواهند داشت.

  • درمانی کمتر تهاجمی

برای این که مواد کامپوزیت را روی دندان‌های فرد قرار دهند، مقداری از مینای دندان را می‌تراشند؛ اما این برداشته شدن مینای دندان آن چنان زیاد نیست و در مقایسه با روکش کردن، بسیار کمتر است.

  • مقرون به صرفه بودن

قیمت تمام شده اجرای کامپوزیت کمتر از موارد مشابه ‌ای همچون ونیر است.

  • صرفه جویی در زمان

اجرای کامپوزیت ممکن است کمتر از یک ساعت طول بکشد. معمولا هم نیازی به مراجعه چند باره ندارد. در حالی که برای انجام کاری همچون روکش کردن دندان‌ها باید حداقل دو نوبت به دندان پزشکی مراجعه کنید.

  • پوشاندن عیوب

کامپوزیت می‌تواند عیوب و جای پوسیدگی‌های دندان شما را بپوشاند. در نتیجه لبخند زیباتری خواهید داشت و اعتماد به نفس شما نیز بالاتر می‌رود.

  • حفاظت از دندان در برابر آسیب‌دیدگی

مواد کامپوزیت مانند یک لایه محکم و سخت روی دندان‌های شما قرار می‌گیرند و در نتیجه از دندان‌های شما در برابر شکستگی و آسیب مراقبت می‌کنند.

  • ترمیم راحت

از دیگر مزایای کامپوزیت این است که در صورت شکستگی یا آسیب به راحتی ترمیم می‌شود.

مراقبت های بعد از کامپوزیت و پیشگیری از مشکلات احتمالی

رعایت اصول بهداشت دهان و دندان، از مراقبت های بعد از کامپوزیت دندان
تغییر رنگ به علت عدم رعایت بهداشت دهان

یکی از دغدغه های مراجعه کنندگان، طول عمر و ماندگاری است. اما باید گفت بروز عوارض کامپوزیت، طول عمر و ماندگاری آن ارتباط کاملا مستقیم با عملکرد شما در مراقبت و نگهداری از کامپوزیت دارد. مراقبت از کامپوزیت دندان در دو مرحله مهم است:

اولا که لازم است با کمک یک دندانپزشک حاذق، در بین انواع کامپوزیت دندان، مناسب ترین آن را انتخاب و استفاده کنید. برای مثال در موارد که قرار است دندان های آسیاب کامپوزیت شود، استفاده از کامپوزیت های سرامیکی بهتر است.

دوما در صورتی که برای فرآیند نصب از بی حسی استفاده شده است، پس از پایان تا ۲ ساعت اثر بیحسی همچنان باقی است، طی این مدت بهتر است که از گاز زدن و جویدن خودداری کنید تا به کامپوزیت آسیب وارد نشود.

 جهت افزایش طول عمر کامپوزیت دندان و پیشگیری از بروز برخی عوارض آن، پس از انجام کامپوزیت دندان، موارد زیر را رعایت فرمایید.

  • رعایت اصول بهداشت دهان و دندان
  • عدم استفاده ابزاری از دندان ها (به عنوان مثال باز کردن در بطری یا شکستن پسته با آن)
  • اجتناب از مصرف زیاد مواد رنگی
  • مصرف دخانیات
  • رژین غذایی مناسب (عدم مصرف موادی که دندان ها را لکه دار می کنند و یا مسواک زدن سریع بعد از مصرف)
  • اصلاح نحوه قرار گیری ونیر در صورت انحراف آن
  • رفع احساس تیزی و هر مشکلی در کامپوزیت دندان
  • استفاده از خمیر دندان مخصوص کامپوزیت

طول عمر و ماندگاری کامپوزیت دندان

کامپوزیت به طور متوسط ۵ سال دوام می‌آورد. این ماده سختی دندان‌های طبیعی شما را ندارد. به همین دلیل هم ممکن است فرسوده شود، از بین برود، بشکند یا لکه‌دار شود. همه این موارد بر طول عمر آن تاثیر می‌گذارند. با این حال اگر مراقبت کنید، غذای ناسالم نخورید و به دندان خود فشار نیاورید، کامپوزیت بیشتر هم دوام می‌آورد. عمر و ماندگاری کامپوزیت به عوامل دیگری هم بستگی دارد:

  • محل قرارگیری دندان

معمولا کامپوزیت دندان‌های عقب و کناری بیشتر از کامپوزیت دندان‌های جلویی دوام می‌آورند. علت این امر هم این است که دندان‌های جلویی بیشتر در معرض آسیب قرار می‌گیرند و در نتیجه آسیب‌پذیرتر هستند و تغییر رنگ می‌دهند.

  • نوع و مقدار مواد استفاده شده

ماندگاری کامپوزیت رابطه مستقیمی با کیفیت مواد به کار گرفته شده دارد. هر چه کیفیت مواد بیشتر باشد، ماندگاری و دوام کامپوزیت نیز بیشتر خواهد بود. علاوه بر این، مواد باید به اندازه استفاده شوند. نه کمتر و نه بیشتر.

  • سلامت و استحکام دندان طبیعی

اگر دندان قوی و سالم باشد، کامپوزیت را برای مدت زمان بیشتری می‌تواند نگه دارد. کامپوزیت معمولا روی دندان‌های ضعیف به خوبی نمی‌نشیند و ممکن است در زمان کوتاه‌تری کنده شود یا بشکند.

چرا کامپوزیت باعث حساسیت دندان می‌شود؟

همه افرادی که دندان خود را کامپوزیت می‌کنند، قرار نیست دچار حساسیت شوند و دندان‌های حساسی داشته باشند اما برخی از افراد ممکن است دچار این مشکل شوند. حساس شدن دندان بعد از کامپوزیت دلایل مختلفی می‌تواند داشته باشد که در این بخش به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

  • تراشیدن بیش از حد مینای دندان
  • دندان پزشک مهارت و تجربه کافی نداشته باشد
  • در هنگام تراش دادن اولیه دندان دقت کافی وجود نداشته باشد و اشتباهاً به قسمت‌هایی از لثه آسیب وارد شود
  • وجود پوسیدگی و آسیب‌دیدگی و عدم ترمیم آن قبل از کامپوزیت

نکته مهمی که در این بخش باید به آن اشاره کنیم این است که حساس شدن دندان‌ها در روزهای اول طبیعی است و این حساسیت پس از چند روز رفع می‌شود. معمولا افراد حساسیت دمایی را تجربه می‌کنند یعنی با خوردن غذای داغ یا خیلی سرد دچار دندان درد می‌شوند. برای کنار آمدن با حساس شدن دندان‌ها در این مدت می‌توانید از قرص‌های مسکن همچون ایبوپروفن و سایر داروهای ضدالتهابی غیر استروئیدی استفاده کنید. برای چند روز غذاها و نوشیدنی‌های خیلی گرم یا خیلی سرد نخورید و ننوشید. برای مدتی از مصرف غذاها و نوشیدنی‌های اسیدی مانند مرکبات و ماست خودداری کنید. از خمیر دندان مخصوص دندان‌های حساس استفاده کنید. با دندان‌های دیگر خود غذا را بجوید.

آیا کامپوزیت دندان باعث پوسیدگی می‌شود؟

متاسفانه بسیاری از افراد فکر می‌کنند پس از ترمیم کردن دندان، دیگر می‌توانند آن را رها کنند و نیازی به مراقبت نیست. دندانی که تراشیده شود، مینای خود را از دست می‌دهد یا مینای ضعیفی خواهد داشت. همین امر دندان را ضعیف‌تر می‌کند. در نتیجه، باید بیشتر از آن مراقبت کنید.

اگر کامپوزیت به درستی روی دندان قرار نگیرد و درست تراش نخورد، می‌تواند محلی برای تجمع باکتری‌ها باشد. اگر ذرات غذا بین کامپوزیت و دندان گیر کنند، می‌توانند باعث رشد باکتری‌ها در این محل شوند و خطر پوسیدگی دندان را افزایش دهند؛ بنابراین برای کاهش احتمال پوسیدگی دندان باید بهداشت دهان و دندان را به خوبی رعایت کنید. علاوه بر این، برای انجام معاینات نزد دندان پزشک بروید تا دندان‌ها و لثه شما معاینه شوند.

علاوه بر این، دندان‌پزشک باید قبل از انجام کامپوزیت، دندان‌ها را به خوبی تمیز و پولیش کند تا احتمال پوسیدگی کاهش بیابد. متاسفانه اگر پوسیدگی برداشته نشود، گسترش پیدا می‌کند و به مرور دندان‌های بیشتری پوسیده خواهند شد.

نکته مثبتی که در رابطه با کامپوزیت وجود دارد، این است که دندان‌های شکسته یا ترک خورده را ترمیم می‌کند. همین ترک‌ها می‌توانند محل تجمع باکتری‌ها شوند و کم کم به بخش داخلی دندان نفوذ کنند؛ بنابراین، با پر کردن و ترمیم این ترک‌ها از پوسیدگی دندان جلوگیری می‌کنید. پس نمی‌توان گفت خود کامپوزیت باعث پوسیدگی می‌شود. بلکه عدم مراقبت صحیح و عدم اجرای درست آن می‌تواند باعث پوسیدگی شود.

آیا کامپوزیت دندان را می‌توان برداشت؟

بله، این فرایند برگشت‌پذیر است. حتی نیازی نیست در زمان برداشتن کامپوزیت بخشی از مینای دندان آسیب ببیند؛ زیرا این ماده کاری با ساختار طبیعی دندان شما ندارد. ولی برای برداشتن روکش یا ونیر دندان، بخشی از مینای دندان نیز ممکن است آسیب ببیند. این لایه بسیار نازک است اما به هر حال تراشیده می‌شود و قابل بازگشت نیست.

کامپوزیت چگونه برداشته می‌شود؟

معمولا کامپوزیت را با دستگاه خاصی که شبیه سنباده است، جدا می‌کنند. در این دستگاه دیسک بسیار کوچکی شبیه سنباده وجود دارد که با سرعت بالا می‌چرخد و مواد را جدا می‌کند. حال ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که آیا دندان‌ها پس از برداشتن کامپوزیت همانند قبل می‌شوند؟

در اکثر مواقع بله! با این حال، قرار نیست دندان‌های شما پس از این کار روشن یا براق باشند. البته این مورد به مهارت دندان پزشک هم مرتبط می‌شود. در هنگام سنباده کشیدن مواد ممکن است خطا رخ دهد و به ساختار طبیعی دندان آسیب وارد شود. در صورتی که دندان پزشک شما مهارت و تجربه کافی را داشته باشد، می‌تواند فقط مواد کامپوزیت را از بین ببرد و مینای دندان شما دست نخورده باقی خواهد ماند.

حال سوال این است که در چه صورتی کامپوزیت دندان یک شخص باید جدا شود؟ افراد به دلایل مختلفی ممکن است بخواهند کامپوزیت را جدا کنند. در ادامه به این دلایل می‌پردازیم.

ممکن است کامپوزیت ترک خورده باشد و بخواهید آن را ترمیم کنید. در این حالت بهتر است قبل از اضافه کردن مواد، بخش ترک خورده را جدا کنید؛ زیرا قرار دادن مواد بیشتر روی بخش ترک خورده، موجب خراب شدن لایه بالایی می‌شود و دوام آن را کم می‌کند.

همچنین ممکن است فرد از نتیجه راضی نباشد. این مورد نادر است. با این حال، ممکن است به دلایل مختلفی نارضایتی وجود داشته باشد و فرد بخواهد کامپوزیت را بردارد.

دلیل دیگر هم می‌تواند روکش کردن دندان باشد. اگر قبلا دندان خود را کامپوزیت کرده‌اید و اکنون می‌خواهید آن را روکش کنید، باید ابتدا مواد کامپوزیت را از روی دندان بردارید. سپس روکش را اجرا کنید.

کامپوزیت بهتر است یا لمینت؟

با توجه به وجود راه های زیادی برای ترمیم و روکش دندان ها و تنوع در این میان، گاهی افراد در میان روش هایی مانند لمینت و کامپوزیت به دلیل شباهت زیاد این دو روش، سردرگم می شوند و به درستی در این رابطه نمی توانند تصمیم بگیرند. به همین دلیل تصمیم گرفتیم در این مقاله به مقایسه کامپوزیت و لمینت دندان بپردازیم. البته در رابطه با انتخاب هر یک از این روش ها، بهتر است نظر دندانپزشک خود را نیز در نظر داشته باشید. اما مسئله اینجاست که آیا لمینت بهتر است یا کامپوزیت؟ کدام روش استحکام و ماندگاری بیشتری دارد؟ کدام یک مقرون به صرفه تر است؟ کدام یک سریع تر انجام می شود؟ لمینت زیباتر است یا کامپوزیت؟ تفاوت لمینت و کامپوزیت در چیست؟ ادامه مطلب را مطالعه فرمایید.

کامپوزیت بهتر است یا لمینت؟ کدام یک را انتخاب کنیم؟

لمینت و کامپوزیت دندان کدام بهتر اند

در میان راه های زیبا سازی لبخند، ترمیم طرح لبخند و ترمیم دندان ها، لمینت دندان و کامپوزیت دندان، از روش های دیگر رایج تر بوده و در این میان با توجه به استقبال سلبریتی ها و افراد مشهور از این روش ها و شبیه بودن این دو روش به هم، ممکن است در هنگام انتخاب میان این دو، کمی سردرگم شوید و مطمئن نباشید که کدام یک بهتر است.

در واقع به طور کلی ونیر دندان برای پوشاندن عیوب و برطرف کردن مشکلات دهان و دندان مورد استفاده قرار می‌گیرند به دو دسته؛ لمینت سرامیکی و کامپوزیت ونیر، تقسیم می‌شود؛ البته هر کدام از این روش ها می‌تواند معایب و مزایای و ظاهری متفاوتی را ایجاد کنند.

هزینه کامپوزیت دندان

هزینه کامپوزیت دندان با توجه به تعداد دندان و میزان مواد استفاده شده متفاوت است. ممکن است میزان موادی که برای کامپوزیت دو دندان در یک فرد استفاده می‌شود، به اندازه مقداری باشد که برای یک دندان فرد دیگر به کار برد می‌شود؛ بنابراین، نمی‌توان هزینه‌ای یکسان برای انجام این کار اعلام کرد. پیش از انجام این کار و در معاینه اولیه پزشک قیمت را برآورد می‌کند و به شما اطلاع می‌دهد. آن وقت می‌توانید تصمیم بگیرید که می‌خواهید این کار را انجام دهید یا خیر. در کل هم می‌توان گفت هزینه کامپوزیت کمتر از روکش یا ونیر است. البته این نکته را هم باید در نظر بگیرید که کیفیت روکش و ونیر بهتر است و دوام بیشتری دارند. پیشتر و در بخش‌های مختلف، به تفاوت این روش‌ها اشاره کردیم. هزینه ترمیم کامپوزیت هم ممکن است با اجرای آن برای بار اول متفاوت باشد.

تفاوت لمینت و کامپوزیت دندان

تفاوت کامپوزیت و بلیچینگ دندان

کلینیک سریتا می تواند با ارائه کلیه خدمات مربوط به اصلاح و ترمیم دندان، شما را از شر دندان های معیوب خلاص کرده و لبخندی زیبا را به شما هدیه دهد. در صورت نیاز به مشاوره و راهنمایی در رابطه با انتخاب روش مناسب برای ترمیم دندان های خود، می توانید با ما تماس حاصل فرمایید. همچنین جهت سهولت بیشتر در رزرو نوبت و اطلاع از هزینه های به روز شده خدمات دندانپزشکی، می توانید از اپلیکیشن سریتا نیز استفاده فرمایید.

مطالعه بیشتر:

 قیمت کامپوزیت دندان