انجام یک عمل جراحی می تواند ترسناک باشد زیرا بخشی از بدن شما باید باز شود. از آنجایی که کاشت ایمپلنت دندان به این معنی است که فک شما باید بریده شود، منطقی است که بسیاری از افراد در مورد این روش و میزان درد ناشی از آن محتاط باشند. جراحی ایمپلنت دندان یکی از مطمئن ترین و با دوام ترین روش ها برای جایگزینی دندان های از دست رفته است. با این حال از آنجایی که این جراحی شامل قرار دادن یک ریشه دندان مصنوعی در استخوان فک است، مقداری درد ایجاد می کند. قبل از انجام این جراحی، بسیاری از بیماران دندانپزشکی نگران سطح دردی هستند که ممکن است بعد از آن تجربه کنند و کنجکاو هستند که بدانند این درد چه مدت طول می کشد. در مطلب امروز به تمام چیزهایی می پردازیم که لازم است در مورد درد ایمپلنت دندان بدانید.
کلینیک تخصصی ایمپلنت دندان
ضمانت کتبی + اقساط ۶+۱۲+۱۸+۲۴ ماهه بدون پیش
۰۲۱۹۱۰۰۹۹۱۸
درد جراحی ایمپلنت
جراحی ایمپلنت دندان یک روش کم تهاجمی با کمی ناراحتی بعد از عمل است. جراحی کاشت دندان شامل ایجاد یک برش کوچک در خط لثه و نمایان شدن استخوان فک می باشد. سپس دندانپزشک شما سوراخ های کوچکی را در استخوان فک ایجاد می کند تا ایمپلنت های دندانی را درون فک قرار دهد. در طی این روش، شما معمولا تحت بی حسی موضعی هستید، بنابراین غالبا هیچ گونه ناراحتی در طی پروسه کاشت ایمپلنت های دندانی احساس نمی کنید. در واقع درد و ناراحتی شما پس از از بین رفتن داروی بی حسی آغاز خواهد شد که آن هم قابل کنترل است و به روش هایی که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت، تسکین می یابد.
بیشتر بدانید : سدیشن یا دندانپزشکی در خواب
درد ایمپلنت دندان به چه دلایلی اتفاق می افتد؟
درد ایمپلنت احتمالاً یکی از اولین چیزهایی است که پس از از بین رفتن اثرات داروی بی حسی حسی متوجه آن خواهید شد. این کاملا طبیعی است که یک تیر کشیدن مبهم را در جایی که ایمپلنت کاشته شده است، احساس کنید و در اطراف محل ایمپلنت احساس حساسیت و درد داشته باشد. این درد، بخشی از فرایند بهبودی شما محسوب می شود و بین ۱ تا ۲ هفته طول می کشد. اما تداوم یا تشدید درد بعد از گذشت این مدت دیگر طبیعی نیست و لازم است دلیل آن مشخص شود. موارد زیر، دلایل احتمالی درد کاشت دندان (پس از دوره نقاهت) هستند. شایان ذکر است که تعیین علت اصلی درد ایمپلنت شما فقط توسط دندانپزشک ممکن خواهد بود.
بیشتر بدانید : عوارض ایمپلنت دندان
- عفونت: یکی از شایع ترین مشکلات ایمپلنت دندان که باعث درد می شود، عفونت لثه یا پری ایمپلنتیت است. این وضعیت به دلیل وجود باکتری است که در درصد بسیار کمی از موارد ممکن است در حین جراحی رخ داده باشد، اما اغلب به دلیل بهداشت نامناسب دندان ایجاد می شود. بله، شما به درستی مسواک و نخ دندان نکشیدید! علاوه بر درد، علائم دیگر می تواند شامل تورم، التهاب یا خونریزی در اطراف محل ایمپلنت باشد. اگر مشکوک به عفونت هستید، باید فوراً به دندانپزشک خود مراجعه کنید. نادیده گرفتن علائم باعث ناپدید شدن آنها نمی شود و این خطر وجود دارد که استخوان اطراف ایمپلنت ضعیف شود، چسبندگی خود را از دست بدهد و باعث از کار افتادن (شکست) ایمپلنت شود. در صورتی که عفونت به اندازه کافی زود تشخیص داده شود، شانس زیادی وجود دارد که مصرف یک دوره آنتی بیوتیک و بهبود بهداشت دهان، ایمپلنت دندان شما را نجات دهد. اگر این کار انجام نشود، ممکن است مجبور شوید ایمپلنت را بردارید، محل را درمان کنید و بعدا ایمپلنت دیگری را جایگزین کنید.
- شل بودن ایمپلنت: اگر احساس می کنید ایمپلنت شما شل شده است، علت آن می تواند از دست دادن استخوان اطراف ایمپلنت باشد. این مسئله ممکن است نشان دهنده آن باشد که ایمپلنت شما از کار افتاده است یا از ابتدا هرگز به درستی با استخوان اطراف ترکیب نشده است. شاید دلیلش این باشد که شما دوباره شروع به سیگار کشیدن کرده اید، یا ممکن است به دلیل کاشت نادرست ایمپلنت توسط یک دندانپزشک بی تجربه یا قرار دادن ایمپلنت در استخوانی باشد که به اندازه کافی عمیق نیست که آن را تحمل کند. دلیلش هرچه که باشد، احتمالاً به خاطر شل بودن ایمپلنت تان احساس درد خواهید کرد. متأسفانه، در بیشتر موارد یک ایمپلنت دندان شل باید برداشته شود.
- بایت بد: اگر ایمپلنت دندان به درستی در استخوان فک شما قرار نگرفته باشد، ممکن است در استخوان اطراف آن درد داشته باشید. در نتیجه وقتی گاز می زنید، نیروی اضافی ممکن است ایمپلنت را بیشتر به داخل استخوان فشار دهد و باعث ناراحتی شود. این امر هنگام جویدن یا بعد از آن اتفاق می افتد. نگران نباشید، اغلب اوقات دندانپزشک می تواند این مشکل را به سادگی با تغییر دادن روکش دندان که در روی ایمپلنت قرار دارد، برطرف کند. جایگزین کردن آن با روکشی که بهتر در بایت تان قرار می گیرد (می نشیند)، شما را از شر درد ایمپلنت خلاص می کند.
- آسیب عصب: یکی دیگر از مشکلات ایمپلنت دندان که باعث درد می شود، آسیب به اعصاب است. اگرچه این اتفاق بسیار نادر است اما باز هم احتمال دارد دندانپزشک در حین کاشت ایمپلنت به عصب واقع در استخوان فک صدمه بزند. علائم شامل سوزن سوزن شدن یا بی حسی است که معمولاً قسمت پایینی چانه یا لب ها و یک طرف زبان را درگیر می کند. در بیشتر موارد، این علائم با بهبودی عصب ناپدید می شوند، اما در سایر مواقع درد می تواند دائمی باشد. اگر اینطور باشد، راهی جز برداشتن ایمپلنت وجود نخواهد داشت.
- باز شدن خط برش (شکاف): این یکی از شایع ترین عوارض پس از عمل ایمپلنت است. زمانی رخ می دهد که بافت اطراف میله ایمپلنت پس از جراحی دوباره باز شود. در صورت باز شدن برش ممکن است احساس درد یا سوزش کنید. جراح ممکن است به شما دستور دهد که دهان خود را چند بار در روز با محلول کلرهگزیدین بشویید یا برای جلوگیری از عفونت آنتی بیوتیک مصرف کنید. اگر درد کاهش نیابد، ممکن است به مراقبت های پزشکی اضافی نیاز داشته باشید.
بیشتر بدانید : کاشت دندان
بعد از ایمپلنت چند روز درد داریم؟
تعداد روزهای دقیقی که فرد ممکن است پس از جراحی ایمپلنت درد داشته باشد، با توجه به وضعیت لثه و سن بیمار متفاوت است. اما به طور کلی احساس درد و ناراحتی حدود ۱۰ تا ۱۴ روز بعد از جراحی ایمپلنت باید از بین برود. در صورت ادامه داشتن درد یا شدیدتر شدن آن لازم است برای بررسی بیشتر به دندانپزشک مراجعه کنید.
بیشتر بدانید : راه حل فوبیای دندانپزشکی
درد بعد از روکش ایمپلنت
پس از گذشت حداقل ۳ ماه از قرار گرفتن پیچ ایمپلنت درون فک، نوبت به نصب روکش می رسد. روکش ها می توانند توسط چسب یا به صورت پیچشی روی ایمپلنت نصب شوند (دندانپزشک با توجه به موقعیت ایمپلنت در دهان شما، روش نصب مناسب را انتخاب می کند). پروسه نصب روکش تحت بی حسی موضعی انجام خواهد شد بنابراین بیمار هیچ گونه دردی در حین نصب روکش احساس نخواهد کرد. به طور کلی نصب روکش ایمپلنت آسان تر از قرار دادن پیچ ایمپلنت درون فک است زیرا برای نصب روکش لازم نیست چیزی وارد دندان یا لثه بیمار شود. وقتی بی حسی دهان تان از بین رفت، ممکن است کمی احساس درد کنید زیرا روکش باعث می شود مقداری فشار روی لثه وارد شود اما این ناراحتی جزئی است و با مصرف مسکن به راحتی رفع خواهد شد.
آیا مرحله دوم ایمپلنت درد دارد؟
همانطور که می دانید جراحی ایمپلنت در چند مرحله انجام می شود. در مرحله اول پس از بی حسی موضعی، لثه شکافته شده و پایه ایمپلنت درون آن قرار داده می شود. پس از گذشت ۳ تا ۶ ماه و بهبود کامل لثه و جوش خوردن ایمپلنت به استخوان فک، مرحله دوم ایمپلنت آغاز می شود که در آن، اباتمنت به ایمپلنت متصل می شود. پس از بی اثر شدن بی حسی در مرحله دوم، شما یک درد جزئی احساس خواهید کرد بنابراین نیازی به نگرانی نیست.
سطح تقریبی درد در دوره های زمانی مختلف
برای تعیین سطح تقریبی درد ایمپلنت دندان اجازه دهید از مقیاس ۱ تا ۱۰ استفاده کنیم که در آن، ۱ نشان دهنده حداقل ناراحتی و ۱۰ نشان دهنده درد طاقت فرسا است. میزان درد یک ایمپلنت دندانی ساده برای بیمارانی که استخوان های خوبی دارند و به جراحی بافت نرم زیادی نیاز ندارند، در ۲۴ تا ۴۸ ساعت اول بین ۲ تا ۳ خواهد بود. این بدان معناست که داروهای بدون نسخه مانند تایلنول یا ادویل قادر هستند به کنترل و تسکین این درد خفیف کمک کنند.
درد ایمپلنت در دوره های زمانی مختلف از این قرار است:
- همان روز: درد بعد از جراحی ایمپلنت دندان شایع است. در واقع می توانید انتظار داشته باشید در همان روزی که این جراحی ایمپلنت انجام می دهید، درجاتی از ناراحتی را احساس کنید. با از بین رفتن بی حسی، این درد ممکن است بیشتر احساس شود.
- روز بعد: درد پس از ایمپلنت دندان می تواند تا روز بعد و پس از آن باقی بماند. ممکن است کمی ورم داشته باشید که روز بعد از جراحی شما رخ دهد. همچنین ممکن است در اطراف ایمپلنت درد داشته باشید که هنوز خفیف است.
- یک هفته: آیا باید بعد از ۱هفته ایمپلنت دندان، درد داشته باشید؟ درد بعد از کاشت دندان می تواند یک هفته پس از عمل شما اتفاق بیفتد. برای برخی افراد، این درد در این مرحله شروع به از بین رفتن می کند. برای افراد دیگر، ناراحتی ایمپلنت دندان ممکن است چند روز دیگر ادامه داشته باشد. به طور کلی، درد جراحی ایمپلنت دندان ممکن است تا ۱۴ روز طول بکشد.
- درد ایمپلنت بعد از ۲ هفته: اگر بعد از ۲ هفته همچنان درد داشتید، چطور؟ در این صورت اگر ایمپلنت های دندانی شما همچنان درد دارند، باید به دندانپزشک خود مراجعه کنید. ممکن است عفونتی در استخوان یا لثه خود داشته باشید که نیاز به درمان آنتی بیوتیکی دارد. با عفونت، ممکن است علائم دیگری مانند تب یا سردرد در صورت گسترش عفونت داشته باشید.
- بعد از ۳ هفته: در این مرحله نباید بعد از ایمپلنت دندان درد داشته باشید. حتما برای تعیین علت درد جراحی ایمپلنت دندانی باید به دندانپزشک خود مراجعه کنید.
- بعد از ۴ هفته: ۴ هفته زمان زیادی برای ادامه درد پس از جراحی ایمپلنت دندان است. این می تواند نشان دهنده عفونت یا مشکل دیگری باشد که نیاز به درمان دارد. دندانپزشک شما می تواند علت را پیدا کند و گزینه های درمانی را با شما در میان بگذارد.
- بعد از یک ماه: یک ماه پس از کاشت دندان، دیگر نباید دردی داشته باشید. اگر ناراحتی شما ادامه داشت، باید به متخصص ایمپلنت دندان مراجعه کنید تا علت را مشخص کند.
- بعد از ۲ ماه: ایمپلنت های دندانی نباید بعد از ۲ ماه باعث درد یا علائم دیگر شوند. دندانپزشک شما می تواند در این مورد یک تشخیص قطعی انجام داده و توصیه های درمانی لازم را ارائه دهد.
- بعد از ۳ ماه: درد کاشت دندان بعد از ۳ ماه ممکن است به دلایل مختلفی ایجاد شود. ممکن است در این مرحله بعد از جراحی ایمپلنت دندان به دلیل واکنش آلرژیک، آسیب عصبی، عفونت، مشکلات تامین خون یا دلایل دیگر درد داشته باشید.
- بعد از یک سال یا بیشتر: آیا درد ایمپلنت دندان بعد از یک سال شایع است؟ شما نباید درد مداوم یا ناگهانی ناشی از ایمپلنت های دندانی را این مدت پس از کاشت آن تجربه کنید. اگر پس از کشیدن دندان و جراحی ایمپلنت دندان پس از مدت طولانی درد دارید، ممکن است دلیل آن عفونت، مشکلات لثه، دندان قروچه یا چیزهای دیگر باشد.
بازه زمانی درد ایمپلنت | علت درد و نوع درد | چه کاری باید انجام دهیم؟ |
---|---|---|
روز کاشت ایمپلنت (روز اول) | این درد طبیعی است. | توصیه های پزشک، مسکن، کمپرس آب سر و گرم با توجه به دستور پزشک |
روز دوم | طبیعی هست و ممکن است ورم هم کند. | رعایت توصیه های پزشک ایمپلنت |
یک هفته بعد از ایمپلنت | طبیعی هست اما درد باید کم کم خفیف شده باشد. | رعایت توصیه های پزشک ایمپلنت |
درد ایمپلنت بعد از ۲ هفته | ممکن است عفونت در استخوان یا لثه ایجاد شده باشد. | مراجعه به دندانپزشک |
۳ هفته بعد از ایمپلنت | معمولا نباید دردی احساس شود. احتمال عفونت وجود دارد. | مراجعه به دندانپزشک |
یک ماه بعد از ایمپلنت | عفونت لثه یا دندان | مراجعه به دندانپزشک |
دو ماه بعد از ایمپلنت | دلایل زیادی وجود دارد باید بررسی شود. | مراجعه به دندانپزشک |
۳ ماه بعد از ایمپلنت | واکنش آلرژیک، آسیب عصبی، التهاب، عفونت، مشکلات تامین خون یا دلایل، شکست ایمپلنت | مراجعه به دندانپزشک |
بعد از یک سال یا بیشتر | شکست ایمپلنت، حرکت افقی ایمپلنت، التهاب، عفونت، دندان قروچه، آلرژی و … | مراجعه به دندانپزشک |
پیشگیری از درد و عوارض پس از ایمپلنت دندان
پیشگیری از درد و عوارض پس از درمان ایمپلنت دندان برای اطمینان از موفقیت این روش در طولانی مدت و رضایت بیمار ضروری است. برای جلوگیری از درد و عوارض بعد از ایمپلنت دندان میتوان از چندین استراتژی استفاده کرد.
بهرهگیری از روشهای پیشگیری درمانی
روشهای پیشگیری درمانی میتوانند از بروز عفونت و التهاب اطراف ایمپلنت دندان پیشگیری کنند. این روشها شامل شستشوی منظم دهان، استفاده از دهانشویه آنتیباکتریال و پرهیز از خوردن غذاهای سفت و سخت میشوند که ممکن است به ایمپلنت آسیب برسانند. ایمپلنت دندان نیز به اندازه دندان طبیعی نیاز به مراقبت دارد. در واقع دندانهای کناری ایمپلنت شما میتوانند روی ایمپلنت اثر بگذارند و عدم مراقبت از آنها باعث بروز مشکلاتی در ایمپلنت خواهد شد.
مراقبت درست از ایمپلنت دندان بعد از اجرای روشهای درمانی
مراقبت مناسب از ایمپلنت دندان برای جلوگیری از بروز عوارضی مانند شکسته شدن ایمپلنت یا عفونت بسیار مهم است. بیماران باید دستورالعملهای دندانپزشک را برای رعایت بهداشت دهان و دندان رعایت کنند و از انجام کارهایی مانند سیگار کشیدن یا جویدن اجسام سخت که میتوانند به ایمپلنت آسیب برسانند، اجتناب کنند.
بازدیدهای منظم از دندانپزشک برای ارزیابی وضعیت ایمپلنت دندان
معاینات منظم دندانپزشکی برای نظارت بر وضعیت ایمپلنتهای دندانی و تشخیص زودهنگام مشکلات احتمالی ضروری است. بیماران باید برای بالا بردن ماندگاری ایمپلنت دندان، هر شش ماه به دندانپزشک مراجعه کنند. اگر هم هر زمان متوجه درد یا آسیبدیدگی در دندان شدید، به دندانپزشک مراجعه کنید.
بیشتر بدانید : مراحل ایمپلنت دندان
تکنیکهای مدیریت درد در ایمپلنت دندان
مدیریت درد یکی از اجزای مهم درمان ایمپلنت دندان است. مدیریت مؤثر درد میتواند میزان رضایت بیمار را ارتقا بخشد، اضطراب را کاهش دهد و سرعت روند بهبودی سریعتر را بیشتر کند. چندین استراتژی مدیریت درد وجود دارد که دندانپزشکان میتوانند از آنها برای کاهش و پیشگیری از درد استفاده کنند. در ادامه این موارد را بررسی میکنیم.
تجویز داروهای مسکن درد
یکی از رایجترین تکنیکهای مدیریت درد در ایمپلنت دندان استفاده از مسکنها است. این داروها میتوانند به مدیریت درد و ناراحتی بعد از عمل کمک کنند. نوع و دوز مسکنهای تجویز شده به نیازهای فردی و سابقه پزشکی بیمار بستگی دارد.
استفاده از تکنیکهای روانشناختی برای کاهش درد
تکنیکهای روانشناختی میتوانند در کاهش درد و اضطراب ناشی از درمان ایمپلنت دندان مؤثر باشند. تکنیکهایی مانند درمان شناختی – رفتاری، هیپنوتیزم، و آموزش تمدد اعصاب میتوانند به بیماران در مدیریت درد و استرس کمک کنند.
بیشتر بدانید : ایمپلنت دندان
استفاده از تکنیکهای روشهای غیردارویی برای کاهش درد
تکنیکهای غیردارویی مدیریت درد اغلب همراه با مسکنها انجام میشوند تا اثربخشی آنها را بیشتر کنند. این تکنیکها شامل تمرینات تنفسی، مدیتیشن، تصویرسازی هدایت شده و تکنیکهای حواسپرتی مانند گوش دادن به موسیقی یا تماشای فیلم میشوند.
استفاده از تکنیکهای تسکین درد محلی برای کاهش درد در محل ایمپلنت دندان
برای کاهش درد و ناراحتی در محل ایمپلنت دندان میتوان از تکنیکهای تسکین درد موضعی استفاده کرد. این تکنیکها شامل استفاده از بیحسکنندههای موضعی یا تزریق بیحسکنندههای موضعی میشوند.
به کارگیری تکنیکهای جراحی و تکنیکهای بیهوشی بهینه برای کاهش درد در هنگام اجرای روشهای درمانی
تکنیکهای جراحی و بیهوشی نیز میتوانند بر مدیریت درد در درمان ایمپلنت دندان تأثیر بگذارند. تکنیکهای جراحی بهینه که آسیب و التهاب بافتی را به حداقل میرسانند، میتوانند درد پس از عمل را کاهش دهند. به طور مشابه، تکنیکهای بیهوشی که موجب تسکین درد مؤثر میشوند و حداقل عوارض جانبی را به همراه دارند، میتوانند منجر به راحتی و رضایت بیمار شوند.
بیشتر بدانید : عفونت ایمپلنت دندان
درمان درد دندان ایمپلنت شده
اگرچه درد پس از ایمپلنت دندان باید خفیف باشد، اما هنوز مهم است که بدانیم چگونه آن را مدیریت کنیم. نکات زیر به کاهش احساس ناراحتی پس از ایمپلنت کمک می کنند:
- پس از ایمپلنت دندان برای تسکین کوتاه مدت درد و ناراحتی از داروهای مسکن بدون نسخه استفاده کنید.
- برای کاهش تورم و کاهش درد در صورت نیاز، یک کیسه یخ را روی محل درد قرار دهید.
- به جای غذاهای سفت یا گرم که می تواند ناراحتی شما را افزایش دهد، غذاهای نرم و سرد مانند ماست بخورید.
- برای بهبودی، استراحت کافی داشته باشید و تا زمانی که درد ادامه دارد از حرکت دادن زیاد فک خودداری کنید.
- چند بار در روز مسواک بزنید و نخ دندان بکشید. با دندانپزشک خود در مورد اینکه آیا در ابتدا باید هنگام مسواک زدن و نخ دندان کشیدن از ناحیه آسیب دیده اجتناب کنید یا خیر صحبت کنید.
- برای تسکین درد، دهان تان را با آب نمک گرم غرغره کنید و باکتری ها را بشویید تا خطر عفونت کاهش یابد.
- تمام دستورالعمل هایی که دندانپزشک تان برای مراقبت از ناحیه جراحی شده به شما می دهد را دنبال کنید.
بیشتر بدانید : ورم بعد از ایمپلنت چند روز طول میکشد؟
مسکن و دارو برای درد ایمپلنت دندان
متأسفانه اکثر جراحی های دهان با درجاتی از ناراحتی همراه هستند. درد حاد پس از عمل ایمپلنت با داروهای مسکن بدون نسخه مانند استامینوفن (Tylenol) یا ایبوپروفن (Motrin، Advil) به خوبی کنترل می شود. مصرف منظم آنتی بیوتیک تجویز شده توسط دندانپزشک نیز باعث جلوگیری از عفونت و مدیریت درد خواهد شد. در صورت تداوم درد یا بدتر شدن لازم است به دندانپزشک مراجعه کنید.
توصیه های مهم در تسکین درد دندان بعد از ایمپلنت
دردهای خفیف و ناراحتی های اندک در طول دوره بهبود یا نقاهت بعد از ایمپلنت شایع است. جراحان ایمپلنت اقدامات مختلفی را برای کنترل درد در دوره بهبودی پیشنهاد می کنند. ما مهم ترین آنها را در اینجا فهرست کرده ایم.
- استراحت کامل داشته باشید و از فعالیت های شدید خودداری کنید.
- داروهای تجویزی پزشک و مسکن های بدون نسخه مصرف کنید.
- کمپرس سرد انجام دهید.
- دهان خود را با محلول ولرم آب نمک بشویید.
- عادت سیگار کشیدن را ترک کنید.
- به غذاهای نرم روی بیاورید.
- رعایت بهداشت دهان و دندان برای جلوگیری از عفونت و تسریع روند بهبودی ضروری است.
- راست نشستن یا اضافه کردن چند بالش اضافی زیر سر ممکن است به درد و التهاب کمک کند زیرا از تجمع خون در سر جلوگیری می نماید.
بیشتر بدانید : ایمپلنت دندان اقساطی
علت درد ایمپلنت بعد از یکسال
ممکن است ماه ها یا سال ها پس از جراحی به دلیل شکست ایمپلنت یا بیماری های اطراف ایمپلنت، احساس درد کنید. در بیشتر مواقع، ایمپلنت یک روش دندانپزشکی بسیار موفق است. اما هنوز این احتمال وجود دارد که برخی دچار عوارض ناخواسته شوند. اگر هنگام فشار دادن یا ضربه زدن به محل ایمپلنت خود احساس درد می کنید، ممکن است نشانه شکست ایمپلنت باشد.
سایر علائم شکست ایمپلنت ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- حرکت افقی ایمپلنت
- از دست دادن استخوان
- التهاب
- ناتوانی جراح دهان یا دندانپزشک در اتصال تاج به میله
چه عواملی موجب می شود درد بیشتری پس از کاشت ایمپلنت تجربه کنید؟
اگر ایمپلنت دندان توسط یک دندانپزشک با تجربه و با رعایت استانداردهای لازم انجام شود و مراقبت های پس از جراحی نیز به خوبی توسط بیمار صورت گیرد، آنگاه درد ایمپلنت در عرض چند روز برطرف خواهد شد. در غیر اینصورت درد کاشت دندان ادامه یافته و حتی تشدید خواهد شد. موارد زیر، عواملی هستند که می توانند درد پس از کاشت دندان را افزایش دهند:
- ابتلا به عفونت (به خاطر عدم رعایت بهداشت یا مصرف نکردن آنتی بیوتیک تجویزی)
- مصرف دخانیات پس از جراحی
- وارد آوردن فشار بیش از حد روی ایمپلنت (به خاطر دندان قروچه یا خوردن غذاهای سفت در روزهای اول پس از جراحی)
- جابجایی یا لق شدن ایمپلنت (به خاطر ضربه خوردن به دهان و فک یا کاشت نامناسب ایمپلنت در فک)
- فوبیا و ترس شما از دندانپزشکی
بیشتر بدانید : بهترین متخصص ایمپلنت دندان
تسکین درد ایمپلنت دندان بعد از کاشت ایمپلنت
کاشت ایمپلنت دندان، یک تغییر در بدن شما ایجاد می کند پس لازم است که شما با آن سازگار شوید و شرایط لازم برای آن را فراهم کنید. توصیه های دندانپزشک در راستای افزایش روند بهبود دندان شماست، پس آن ها را جدی بگیرید.
- توصیههای دندانپزشک را جدی بگیرید.
- دارو های لازم برای تسریع سرعت جوش خوردن ایمپلنت با فک را مصرف کنید.
- استفاده از یخ بخصوص در روز اول می تواند درد ایمپلنت را تسکین دهد.
- استفاده از آب نمک یا دهان شویه ها برای از بین بردن باکتری ها نیز می تواند درد ایمپلنت را تسکین دهد.
- خوردن غذاهای سفت و جویدن آنها بسیار اشتباه است. حداقل تا دو هفته از این موارد خودداری کنید و بیشتر غذاهای سرد و نرم مصرف نمایید.
- رعایت بهداشت دهان و دندان بسیار مهم است. البته هنگام مسواک زدن، مراقب ایمپلنت باشید و در حد امکان آن دندان را مسواک نزنید. ممکن است به بخیه های دندان ایمپلنت شده آسیب برساند و یا درد دندان را تشدید نماید.
- استراحت کنید. انرژی بدن خود را برای ترمیم سریع دندان نگه دارید.
بیشتر بدانید : مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان
آیا ایمپلنت بدون جراحی درد کمتری دارد؟
یکی از انواع ایمپلنت دندان، ایمپلنت بدون جراحی است. عمل کاشت ایمپلنت در این روش از طریق پانچ انجام می شود. پانچ کردن سبب می شود که درد و خونریزی به حدی کم شود که نام دیگر این روش جراحی ایمپلنت بدون خونریزی نامیده می شود. برش لثه در این روش فقط به اندازه ای است که پایه ایمپلنت جای گیرد. کاهش احساس درد، خونریزی، تورم و روند بهبود ایمپلنت از مزایای ایمپلنت بدون جراحی است.
آیا پیوند استخوان برای ایمپلنت درد دارد؟
در شرایطی که استخوان فک بیمار برای کاشت دندان کافی نباشد، انجام پیوند استخوان قبل از پروسه ایمپلنت ضروری است. برای انجام پیوند استخوان پس از بی حس کردن لثه ، ایجاد برش و مشاهده استخوان فک، مقداری پودر استخوان در فضای خالی استخوان فک ریخته می شود. این پودر استخوان می تواند از بدن خود فرد بیمار یا از منابع دیگر تأمین شود. اگر پروسه پیوند استخوان به شکل صحیحی انجام شود، پس از برطرف شدن بی حسی یک درد جزئی و خفیف وجود خواهد داشت که با مصرف داروهای ضد درد به راحتی کنترل می شود.
مشاوره تخصصی و رایگان
همین الان با یک کلیک تماس بگیرید
۰۲۱۹۱۰۰۹۹۱۸
سوالات متداول
موارد زیر، سوالات پر تکرار بیماران در مورد ایمپلنت های دندانی هستند.
۱.چرا مصرف دخانیات پس از ایمپلنت ممنوع است؟
سیگار کشیدن برای ایمپلنت های دندانی و محل آن، بیشتر از دندان های طبیعی مضر است. صرف نظر از سیگار کشیدن یا جویدن تنباکو، مصرف هر نوع تنباکو پس از کاشت ایمپلنت یکی از دلایل اصلی شکست ایمپلنت است. ذرات سمی موجود در تنباکو باعث تحریک بافت لثه آسیب دیده در محل ایمپلنت شده و روند بهبودی را به تأخیر می اندازد و از رشد لثه ها در اطراف پایه های ایمپلنت جلوگیری می کند.
۲. مزایای ایمپلنت های دندانی چیست؟
ایمپلنت دندان درست مانند ریشه دندان طبیعی شما عمل می کند، تاج را محکم نگه می دارد و هر بار که غذا را گاز می زنید و می جوید، استخوان فک را تحریک می کند. با ایمپلنت های دندانی می توانید مانند معمول مسواک بزنید، غذا بخورید و نخ دندان بکشید و با مراقبت مناسب و بهداشت دهان و دندان می توانند تا آخر عمر دوام بیاورند. علاوه بر این مزیت، ایمپلنت های دندانی فشار گاز گرفتن (بایت) کافی برای حفظ تراکم استخوان در فک را نیز فراهم می کنند. از دست دادن دندان منجر به زوال استخوان فک می شود، زیرا استخوان با جویدن و گاز گرفتن تحریک نمی شود. با گذشت زمان، تنها یک دندان از دست رفته می تواند باعث تغییرات ساختاری در فک شود و باعث جابجایی دندان های دیگر گردد. ایمپلنت های دندانی جایگزینی برای دندان های مصنوعی هستند که ممکن است بلغزند و هر ۵ تا ۷ سال یکبار باید تعویض شوند. پروتزها همچنین فشار نیش لازم را برای حفظ تراکم استخوان فک ایجاد نمی کنند.
۳. آیا می توانم در همان روز کشیدن دندان، ایمپلنت انجام دهم؟
در برخی موارد اگر استخوان فک سالم به اندازه کافی وجود داشته باشد، ممکن است بتوان ایمپلنت دندان را در همان روزی که دندان کشیده می شود، انجام داد. با این حال در بیشتر موارد، دندانپزشک توصیه می کند که ۳ تا ۶ ماه پس از کشیدن دندان صبر کنید تا این ناحیه به طور کامل بهبود یابد.
۴. آیا در حین انجام ایمپلنت دندان درد را حس خواهیم کرد؟
طبیعی است در طول انجام عمل جراحی ایمپلنت نیز درد داشته باشیم اما دندان پزشک با روش های بیهوشی عمومی و بی حسی موضعی، درد حین ایمپلنت را از بین میبرد. برخی از بیماران از صدای دریل و ابزارهای دندان پزشکی میترسند و همین باعث اضطراب و درد آنها میشود. در چنین شرایطی دندانپزشک باید از آرامبخش هایی استفاده کند تا بیمار در اصطلاح به خواب برود و چیزی متوجه نشود.
۵. آیا ایمپلنت دندان جلو درد دارد؟
ایمپلنت دندان جلو نیز مانند سایر دندان های دیگر می تواند درد داشته باشد. خصوصا ایمپلنت دندان جلو اگر در فک بالایی باشد به دلیل نزدیکی به سینوس ها، می تواند حساس شدن غدد سینوسی را نیز در پی داشته باشد. در این دوره سعی کنید فشار کمتری را به دندان های جلو وارد کنید تا روند بهبود کامل شود.
۶. آیا برای ایمپلنت بیهوشی لازم است؟
در شرایط خاص بله. در صورتی که بیمار شرایط انجام ایمپلنت با بیحسی را نداشته باشند، از بیهوشی عمومی استفاده می شود. یا اگر آستانه تحمل بیمار کمتر از درد ناشی از ایمپلنت باشد، رفلکس حلقی یا استرس غیرقابل کنترل داشته باشد، بیهوشی عمومی یکی از راه حل هاست.
۷. آیا مرحله دوم از مراحل انجام دندان درد دارد؟
یکی از مراحل انجام ایمپلنت دندان، نصب اباتمنت است. مرحله دوم ایمپلنت دندان، مرحله ای است که پس از وقفه ی زمانی چند ماهه ( معمولا ۴ تا ۶ ماه است)، انجام می شود. مرحله دوم، مرحله ای است که موضع جراحی باز شده و اباتمنت روی پایه ایمپلنت نصب می شود. پس احساس درد در این مرحله هم کاملا طبیعی است، اما نسبت به مرحله اول کمتر است.
۸. مقایسه درد ایمپلنت با عصب کشی، کدام یک بیشتر درد دارد؟
عصب کشی دندان نیز همانند ایمپلنت دندان تا چند روز بعد از انجام دردناک است اما افرادی که تجربه انجام هر دو عمل عصب کشی و ایمپلنت را انجام داده اند، گفته اند که درد ایمپلنت دندان کمتر از عصب کشی است.
۹. درد ایمپلنت چند روزه است؟
درد ایمپلنت دندان بعد از مرحله اول، ۱۰ الی ۱۴ روز ممکن است به طول انجامد.
حرف آخر
در صورت کاشت ایمپلنت دندان باید منتظر درد موقت باشید. این درد با دارو قابل تسکین است و به مرور زمان کاهش می یابد. طولانی شدن یا بدتر شدن درد ممکن است نشانه یک عارضه باشد. اگر پس از گذشت بیش از ۱۴ روز همچنان در محل کاشت ایمپلنت احساس ناراحتی می کنید، با دندانپزشک خود تماس بگیرید.