برای کاشت ایمپلنت دندان، به یک عمل جراحی نیاز دارید که طی آن، لثههای شما برش خورده و استخوان فک سوراخ میشود؛ به همین دلیل، مراقبت بعد از ایمپلنت برای پیشگیری از عفونت و کاهش درد و تورم ضروری است؛ همچنین پس از عمل، به یک دوره بهبودی برای جوش خوردن ایمپلنت در استخوان فک نیاز است. در صورتی که در این مدت، مراقبتها به نحو صحیح انجام گیرد، طول عمر ایمپلنت دندان شما بسیار بیشتر خواهد شد و از عوارض احتمالی پیشگیری میگردد. در این مقاله به معرفی و بررسی کامل مراقبت های بعد از جراحی ایمپلنت میپردازیم.
کلینیک تخصصی ایمپلنت دندان
ضمانت کتبی + اقساط ۶+۱۲+۱۸+۲۴ ماهه بدون پیش
۰۲۱۹۱۰۰۹۹۱۸
مراقبت بعد از ایمپلنت دندان
موفقیت ایمپلنت دندان شما تا حد زیادی به بهداشت دهان و دندان شما بستگی دارد. اکنون که ظاهر لبخند خود را بهبود بخشیدهاید، زمان آن رسیده است که اطمینان حاصل کنید که ایمپلنت شما مادام العمر خواهد بود. یکی از مهمترین عوامل خطری که باید در مورد ایمپلنت دندان در نظر گرفت، بهداشت نامناسب دهان و دندان است.
پلاک در طول روز روی دندانها و لثههای شما ایجاد میشود. با ایجاد پلاک، باکتریهای مضر میتوانند سلامت دندانها و دهان شما را مختل کنند و باعث ایجاد حفره و بیماری لثه شوند. از آنجایی که ایمپلنت شما با استخوان فک شما ترکیب میشود، بسیار مهم است که ایمپلنت در دهان شما ثابت بماند. حفظ سلامت خط لثه میتواند به شما در مراقبت بعد از ایمپلنت دندان کمک کند.
علاوه بر این، برخی افراد پس از کاشت ایمپلنت دندان احساس درد میکنند. تمیز کردن ملایم دندانها و لثهها می تواند به تسکین یا جلوگیری از ناراحتی کمک کند.
مراقبت های هر دوره از ایمپلنت
برای بهبود سریعتر و دریافت بهترین نتیجه باید در هر دوره از درمان مراقبتهای دقیق را انجام دهید. در ادامه مراقبتهایی که لازم است در هر مرحله از کاشت ایمپلنت انجام دهید را شرح میدهیم.
مراقبت بعد از ایمپلنت دندان: ۴۸ ساعت اول
روز اول جراحی ایمپلنت، زمان مهمی برای کنترل خونریزی و رفع عوارض جانبی است. به طور کلی، این مراقبتها عبارتند از:
- تا ۲ ساعت پس از کاشت چیزی نخورید و ننوشید.
- تامپونهایی که روی ناحیه کاشته شده قرار میگیرند باید به مدت یک ساعت گاز گرفته شوند تا به طور متوسط شل نشوند. اگر بعد از یک ساعت خونریزی ادامه پیدا نکرد، میتوان آن را دور انداخت. اگر خونریزی ادامه یابد، یک تامپون تمیز جدید برای نیم ساعت دیگر گاز گرفته میشود. اگر خونریزی همچنان ادامه داشت، استفاده از تامپون باید تا پایان خونریزی ادامه یابد. ممکن است در ۴ تا ۶ ساعت اول بعد از عمل مقداری نشت از محل جراحی وجود داشته باشد. در مواردی که خونریزی برای مدت طولانی تری ادامه یابد، باید با پزشک خود مشورت کنید.
- در طول روزی که ایمپلنت گذاشته میشود، نباید تف کنید یا دهان خود را بشویید؛ در واقع باید تمام مایعاتی را که در دهان انباشته میشوند قورت دهید.
- به جای تامپون نباید از هیچ محصول دیگری استفاده کنید؛ زیرا استفاده از مواد مانند پنبه یا دستمال ممکن است باعث خونریزی و عفونت شود.
- به هیچ وجه نباید سیگار بکشید یا غذاهای گرم مصرف کنید؛ بهتر است این توصیه را به مدت یک هفته ادامه دهید. زیرا گرما باعث افزایش خونریزی می شود.
- تا زمانی که بی حسی برطرف نشده است، چیزی نخورید و ننوشید.
- در ۴۸ ساعت اول باید از غذاها و نوشیدنیهای داغ دوری کنید. غذاهای نرم و با دمای اتاق (مانند سوپ، ماست، خرده نان نرم) مناسب هستند.
- هنگام جویدن غذا از قسمتی که جراحی شده استفاده نکنید.
- باید حداقل تا ۴۸ ساعت (ترجیحا تا یک هفته) پس از عمل ایمپلنت از الکل دوری کنید.
- در روز عمل دوش آب گرم نگیرید و ورزش نکنید.
- ناحیه کاشته شده را با خلال دندان دستکاری نکنید.
- برای تسکین تورم و درد فقط در روز اول از کمپرس سرد استفاده کنید و از روز دوم ادامه ندهید.
- تا رفع کامل اثر بی حسی و بیهوشی، از رانندگی پرهیز نمایید.
- توجه داشته باشید که آنتی بیوتیکها، مسکنها و دهانشویههای ضد عفونی کننده توصیه شده توسط دندانپزشک پس از عمل را در زمانهای لازم و به مقدار توصیه شده مصرف کنید.
- اگر خونریزی بیش از حد، تورم بیش از حد، درد شدید (عدم پاسخ به مسکنها) و تب را تجربه کردید، باید فورا با دندانپزشک خود تماس بگیرید.
مراقبت بعد از ایمپلنت: روز ۳ و ۴
- دو بار در روز مسواک بزنید؛ اما همچنان اطراف محل ایمپلنت را با ملایمت بشویید.
- اگر پروتز متحرک دارید، آن را بیرون بیاورید و مرتبا و به دقت تمیز کنید.
- دهان را با یک لیوان آب نمک ولرم (نصف قاشق چایخوری نمک در یک استکان آب) بشویید؛ این شستشو را بعد از هر وعده غذایی تکرار نمایید.
بیشتر بدانید : ایمپلنت دندان چیست؟
مراقبت بعد از جراحی ایمپلنت؛ روز ۵ تا روز ۴۲ (۶ هفته)
- به همان کیفیت روز ۲ و ۳ دهان را بشویید؛ با این حال، آبکشی را با کمی نیروی بیشتر انجام دهید.
- شستشو و تمیز کردن را به مدت ۶ هفته به این روش ادامه دهید.
- هیچ پروتز موقتی را نمیتوان حداقل به مدت ۳ هفته در نزدیکی محل ایمپلنت قرار داد؛ مگر اینکه دندانپزشک شما توصیه دیگری کرده باشد.
- همچنان از فعالیت بدنی سنگین پرهیز کنید.
بیشتر بدانید : مراحل و تعداد جلسات ایمپلنت دندان
بیشتر بدانید : ورم بعد از ایمپلنت چند روز طول میکشد؟
مراقبت بعد از کشیدن دندان
در روز اول نباید محل جراحت را با زبان یا انگشت را لمس کرد و نباید دهان را شستشو داد. بعد از کشیدن دندان تا دو ساعت چیزی نخورید؛ بعد از این مدت نیز باید چیزهای گرم ترجیح داده شود. از غذاهای خیلی گرم، سرد و اسیدی پرهیز شود و ترجیحا شیر در دمای اتاق نوشیده شود. به مدت ۲۴ ساعت سیگار نکشید.
بیشتر بدانید : پیوند استخوان
مراقبتهای بعد از پیوند استخوان در ایمپلنت
ممکن است دندانپزشک تشخیص دهد که استخوان فک شما بیش از حد تحلیل رفته و برای کاشت ایمپلنت مناسب نیست؛ در این صورت جراحی پیوند استخوان انجام میشود تا حجم و تراکم استخوان فک افزایش یابد. مراقبتهای بعد از پودر استخوان در ایمپلنت شامل موارد زیر است:
- در دو روز اول بعد از پیوند، از غذا و مایعات داغ استفاده نکنید.
- از جویدن غذاهای سفت پرهیز کنید.
- شستشوی دندان و لثهها باید به طور کاملا ملایم انجام شود.
- از کمپرس سرد برای کاهش درد و تورم استفاده نمایید.
- از انجام حرکات بدنی پرهیز کنید.
- تا دو روز از مصرف سیگار و الکل اجتناب نمایید.
مراقبتهای بعد از سینوس لیفت
در صورتی که فک بالای شما بیش از حد نازک باشد، ممکن است دندانپزشک عمل لیفت سینوس را تجویز کند. سینوسها، حفرههایی هستند که دقیقا پشت فک بالای شما قرار میگیرند. در صورتی که فک بالای شما نازک باشد، علاوه بر اینکه نمیتواند از ایمپلنت به خوبی پشتیبانی کند، ممکن است باعث آسیب به سینوسها نیز بشود؛ بنابراین عمل لیفت سینوس، برای بالاتر بردن سینوسها استفاده میشود. مراقبت های بعد از ایمپلنت و سینوس لیفت نیز میتواند شامل موارد زیر باشد:
- در روز اول، یک گاز استریل را گاز بگیرید تا خونریزی متوقف شود.
- از صحبت کردن در روز اول بپرهیزید و هیچ حرکت بدنی انجام ندهید.
- تا یک هفته هنگام خواب سر خود را بالاتر از بدن قرار دهید.
- از کمپرس سرد برای کاهش ورم و درد استفاده کنید.
- حداقل تا یک هفته سیگار نکشید.
- تا یک ماه از تف کردن بپرهیزید.
مراقبت بعد از نصب ایمپلنت
ممکن است بعد از کاشت پایه ایمپلنت بخیه زده شده باشد. بخیههای شما بعد از یک هفته برداشته میشود. برای مراقبت بعد از کاشت پایه ایمپلنت و برای جلوگیری از تجمع باکتری بر روی این سطوح، تمیز کردن آرام نواحی گفته شده با زبان و استفاده از دهان شویه تاثیر مثبتی بر روند بهبودی و کاهش خطر عفونت خواهد داشت. تف کردن و شستشوی دهان در روز عمل جراحی ممنوع است. از سیگار کشیدن در طول هفته اول بعد از عمل جراحی اکیدا پرهیز شود.
مراقبت بعد از روکش ایمپلنت
در ۶ هفته اول فقط از غذاهای نرم استفاده کنید. زیرا هنوز پیچهای ایمپلنت در فک شما کاملا محکم نشده است. نسبت به بهداشت دهان و مسواک زدن دقت کافی داشته باشید. ممکن است مدتی طول بکشد تا به دندانهای جدید عادت کنید.
بیشتر بدانید : درد ایمپلنت دندان
چک لیست مراقبت های بعد از ایمپلنت
اگر بخواهیم به طور خلاصه روشهای مراقبت بعد از ایمپلنت دندان را لیست کنیم شامل موارد زیر خواهد بود:
- مسواک زدن منظم (روزی دوبار)
- استفاده از نخ دندان
- مراجعه سالیانه به دندانپزشک برای بررسی وضعیت ایمپلنت
- توجه به جرم زدایی از دندانها
- دقت در بروز التهاب و عفونت در لثهها
- در صورت امکان ترک کامل دخانیات
مراقبت بلند مدت از ایمپلنت
اگر میخواهید سالها پس از اتمام درمان ایمپلنتتان از دندانهای جدیدتان به طور موثر استفاده کنید، باید در مراقبت از ایمپلنت بسیار دقت کنید. درست مانند دندانها و لثههای طبیعی شما، نگهداری از دندان ایمپلنت نیاز به یک فرآیند مراقبتی دقیق است. برای استفاده طولانی مدت از ایمپلنت، توجه به نکات کوتاه زیر ضروری است:
۱- مسواک زدن و نخ دندان منظم
برای ترمیم کامل دندانها روی هر ایمپلنت بیش از یک دندان ساخته میشود. این پروتزها میتواند یک پروتز تاج یا بریج دندان تکی یا پروتز ثابت یا متحرک روی ایمپلنت باشد. بقایای مواد غذایی که در اطراف ایمپلنت انباشته میشوند میتوانند منجر به بیماری شوند. به همین دلیل قسمتی که ایمپلنت و لثه به هم میرسند، فضاهای بین ایمپلنت و دندانهای مجاور باید به دقت تمیز شوند. برای این کار، علاوه بر مسواک معمولی، باید از نخ دندان رابط استفاده کنید. دندانپزشک نحوه استفاده از آن را به شما آموزش خواهد داد.
بیشتر بدانید : چرا آب نمک بعد از ایمپلنت مهم است؟
۲- بهداشت کامل دهان
فراموش نکنید که برای مراقبت بعد از ایمپلنت دندان باید زبان و کام و همچنین دندانهای سالم خود را تمیز کنید. باکتریهایی که روی زبان و کام زندگی میکنند، میتوانند به دندانها و لثهها آسیب بزنند. علاوه بر این، استفاده از دهان شویه به حذف باکتریها از دهان کمک زیادی می کند.
۳- جرم گیری دندانها
از تمیز کردن جرم دندان خود غافل نشوید. بسته به شرایط دهانی خود میتوانید هر ۶ ماه یا سالی یکبار آن را انجام دهید.
۴- مراجعه به دندانپزشک
گاهی اوقات، اگرچه تصور میشود که همه چیز طبیعی به نظر میرسد، اما ممکن است استخوان اطراف ایمپلنت تحلیل رود. برای تشخیص زودهنگام این موضوع، عکسبرداری یک سال پس از کاشت و سپس هر دو سال یک بار مفید است.
سیگار کشیدن بعد از ایمپلنت
تا ۴ یا ۵ روز بعد از جراحی ایمپلنت به هیچ وجه نباید سیگار بکشید. پس از جراحی باید از استعمال دخانیات خودداری کرد، زیرا باعث تحریک ناحیه زخم، به خطر افتادن التیام و افزایش دمای دهان میشود. در بیمارانی که بیش از حد سیگار میکشند، بستن بخیهها در ناحیه زخم دشوار است. این نیز می تواند منجر به التهاب شود.
به طور کلی سیگار کشیدن میتاند باعث تغییر رنگ دندانهای مصنوعی شود و بهداشت دهان را کاهش دهد. بنابراین ترک سیگار بعد از کاشت ایمپلنت توصیه میشود.
ورم صورت بعد از ایمپلنت
ادم (تورم) در پایان جراحی دهان مشاهده میشود و طبیعی است. برای مراقبت بعد از ایمپلنت دندان بهتر است این ورم را کنترل نمایید. این ورم را میتوان با کمپرس یخ که در روز اول به طور متناوب بر روی ناحیه عمل اعمال م شود (۵ تا ۱۰ دقیقه استفاده و۱۰ تا ۱۵دقیقه استراحت) کاهش داد. استفاده مداوم از کیسه یخ میتواند باعث سوختگی و آسیب شود. بنابراین، استفاده از یخ باید در فواصل زمانی که در بالا توضیح داده شد اعمال شود. در پایان ۷۲ ساعت اول، ادم یا تورم به تدریج شروع به کاهش میکند. مراقب باشید از مسکنهای توصیه شده توسط دندانپزشک برای مدت معینی استفاده کنید.
عدم موفقیت ایمپلنت
جراحی که در این زمینه تجربه ندارد ممکن است انتخاب خوبی برای کاشت ایمپلنت نباشد. یک دندانپزشک خوب باید با تجزیه و تحلیل مواردی مانند تعداد ایمپلنت، با توجه به شرایط بیمار و میزان استحکام ساختار استخوان، تصمیم درستی بگیرد. تصمیمات اشتباهی که باید در مورد این مسائل گرفته شود مستقیما بر عدم موفقیت ایمپلنت تاثیر میگذارد. علاوه بر این، دندانپزشکی که در زمینه درمان ایمپلنت مجرب و متخصص نیست نیز ممکن است در طول درمان به بافتهای اطراف دندان آسیب برساند. برای جلوگیری از چنین موقعیتهای منفی، لازم است با دندانپزشکانی متخصص در زمینه خود و دارای تجربه در ایمپلنت همکاری کرد. علائم زیر میتواند نشانه عدم موفقیت ایمپلنت باشد:
- درد شدید و مداوم
- التهاب لثه
- تحلیل در لثه
- تورم طولانی مدت
- دندانهای مصنوعی شل و متحرک
- مشکل در جویدن
اگر ایمپلنت پس زده شود، پس از اینکه دندانها، لثهها و استخوان فک برای درمان مجدد مناسب شدند، میتوان درمان را تکرار کرد. اما برای اینکه این روند برای شما آسان، راحت و بدون مشکل باشد، حتما باید درمان را به دندانپزشکان متخصص و با تجربهای بسپارید که در محیط بالینی و در شرایط مناسب خدمات ارائه میدهند.
رعایت بهداشت دهان و دندان پس از ایمپلنت: چگونه از ایمپلنت خود مراقبت کنیم؟
رعایت بهداشت، یکی از مهمترین اصول مراقبت بعد از ایمپلنت است. پس از جراحی ایمپلنت، باید به طور جدی به بهداشت دهان و دندان خود توجه کنید. این مراقبتها به طور کلی شامل موارد زیر است:
خطر تشکیل جرم به دلیل مراقبت نامناسب از دهان و لک شدن دندانها به دلیل مصرف چای، قهوه و سیگار در مورد ایمپلنت نیز صدق میکند. بزرگترین دشمن ایمپلنت، جرم دندان است؛ اگر پلاک و جرم به موقع تمیز نشوند، ممکن است باعث التهاب لثههای اطراف ایمپلنت شده و منجر به پوکی استخوان فک گردد.
یک روز بعد از عمل میتوانید دوباره مسواک زدن را شروع کنید.
باید به آرامی و به کمک مسواکی که موهای نرمی دارد، لثههای خود را تا زمانی که روند بهبودی به پایان برسد، مسواک بزنید.
برای شستشوی دهان میتوانید به مدت یک هفته از دهانشویهای که پزشک تجویز کرده است، استفاده کنید؛ این دهانشویهها حاوی مواد آنتی باکتریال است که از بروز عفونت پیشگیری مینماید.
برای اینکه مراقبت بعد از ایمپلنت راحتتر انجام شود، اگر مشکلی مانند التهاب در لثههای خود دارید، این التهاب را قبل از ایمپلنت برطرف کنید.
از محلول آب نمک بعد از ایمپلنت استفاده کنید؛ آب نمک میتواند حجم باکتریها را کاهش داده و از بروز عفونت پیشگیری نماید.
بیشتر بدانید : اوردنچر چیست؟
تغذیه و رژیم غذایی پس از ایمپلنت دندان: چه چیزی بخوریم و چه چیزی نخوریم؟
تغذیه شما در بهبودی سریعتر و پیوند محکم ایمپلنت در استخوان فک نقش مهمی بازی میکند. برای اینکه مراقبت بعد از جراحی لثه برای ایمپلنت، به خوبی انجام شود، رژیم غذایی شما باید دارای ویژگیهای زیر باشد:
- باید غذاهایی بخورید که نیاز به جویدن نداشته باشند؛ همچنین از غذاهای داغ دوری کنید.
- درست نیست که وعدههای غذایی خود را مختل کنید؛ حذف نکردن وعدههای غذایی و خوردن منظم و سالم برای بهبود زخمهای شما مهم است.
- برای راحتتر شدن مراقبت بعد از ایمپلنت، ناحیه جراحی به خوبی با بخیه بسته میشود؛ بنابراین، برای جلوگیری از باز شدن بخیهها و قرار گرفتن در معرض ضربه یا فشار، نباید چیزی را گاز بگیرید یا لثهها را فشار دهید.
- آجیل، ذرت بو داده و… ممکن است وارد ناحیه کاشت شوند؛ بنابراین، نباید این غذاها را مصرف کنید.
- چند روز بعد از عمل میتوانید به تدریج شروع به خوردن غذاهای جامد کنید؛ اما باز هم باید دو هفته به تغذیه خود توجه نمایید تا به لثه فشار وارد نشود.
غذاهای زیر در صورتی که در دمای اتاق باشند، برای مصرف بیخطر هستند:
- بلغور جو دوسر، ماکارونی و آب میوههای طبیعی
- شیر و لبنیات
- گوشت له شده
- تخم مرغ
- سوپ
- غذاهای مغذی پوره شده
فعالیتهای بدنی و ورزش پس از ایمپلنت دندان: چه زمانی میتوانیم به روال عادی بازگردیم؟
پرهیز از فعالیتهای بدنی، برای مراقبت بعد از ایمپلنت ضروری است. هرگونه ورزشی که بعد از ایمپلنت انجام دهید، بر شما تاثیر منفی میگذارد؛ تنها ورزشی که مجاز هستید از روز دوم بعد از کاشت انجام دهید، پیادهروی سبک است. هرگونه ضربه یا فشار به صورت شما یا حتی ورزشی که تنفس شما را تند کند، ممکن است بر سلامت ایمپلنت شما تاثیر منفی بگذارد؛ برای انجام ورزشهای سبک باید حداقل یک هفته صبر کنید. به یاد داشته باشید که حتی هنگام مسواک زدن، باید کاملا ملایم رفتار کنید.
اکثر بیماران میتوانند در عرض ۲ تا ۳ روز پس از عمل ایمپلنت به فعالیتهای روزمره خود بازگردند. با این حال، ممکن است بعضی افراد لازم داشته باشند تا یک هفته نیز استراحت کنند و از فعالیتهای کاری اجتناب نمایند. به طور کلی، برای انجام ورزش حرفهای یا فعالیتهای سنگین باید حدود ۲ تا ۳ ماه صبر کنید.
پیشگیری از عوارض و مشکلات پس از ایمپلنت دندان
انواع مختلفی از عوارض احتمالی وجود دارد که ممکن است پس از جراحی ایمپلنت رخ دهد. در صورتی که مراقبت بعد از جراحی ایمپلنت را جدی نگیرید، احتمال بروز این عوارض بیشتر نیز خواهد شد. برخی از مشکلات رایجی که ممکن است پس از جراحی ایمپلنت دندان ایجاد شود و روش پیشگیری یا کنترل آنها شامل موارد زیر است:
۱- عفونت
عفونت در محل ایمپلنت شایعترین عارضه جراحی ایمپلنت است. درمان عفونت به شدت و محل عفونت بستگی دارد. به عنوان مثال، عفونت باکتریایی لثه ممکن است نیاز به آنتی بیوتیک یا پیوند بافت نرم داشته باشد. بروز عفونت میتواند از جوش خوردن ایمپلنت شما ممانعت کند؛ بنابراین با مراقبت بعد از ایمپلنت باید از بروز آن پیشگیری نمایید. مصرف منظم آنتی بیوتیکهای تجویزی و رعایت بهداشت دهان میتواند از بروز عفونت جلوگیری کند.
۲- تحلیل لثه
در برخی موارد، فرد ممکن است متوجه شود که بافت لثه اطراف ایمپلنت شروع به عقب نشینی میکند. این مشکل میتواند باعث التهاب و درد شود. عدم فاصله زمانی زیاد بین کشیدن دندان و کاشت ایمپلنت، رعایت بهداشت و پرهیز از دخانیات و مراجعه به دندانپزشک حرفهای میتواند از این عارضه پیشگیری کند.
۳- شکست ایمپلنت
در چند هفته اول پس از جراحی، ایمپلنت با استخوان فک ترکیب میشود. اگر مراقبت بعد از ایمپلنت را جدی نگیرید، ایمپلنت با استخوان جوش نمیخورد و جراح دندان ممکن است مجبور شود دوباره آن را خارج کند و مجددا نصب نماید. تغذیه مناسب، بهداشت دهان، عدم فشار بر لثه و پرهیز از سیگار و الکل میتواند از این مشکل پیشگیری نماید.
۴- آسیب به عصب یا بافت
گاهی اوقات، ممکن است جراح به طور تصادفی ایمپلنت دندان را خیلی نزدیک به عصب قرار دهد. این ممکن است باعث بی حسی، سوزن سوزن شدن یا درد شود. اگرچه علائم کوتاه مدت شایعتر است؛ اما ممکن است فرد علائم طولانیمدتی را نیز تجربه کند. این مشکل جز با خارج کردن ایمپلنت و نصب مجدد حل نمیشود؛ بنابراین، ضروری است از ابتدا به یک دندانپزشک حرفهای مراجعه کنید.
۵- مشکلات سینوس بعد از ایمپلنت دندان
خطر ورود ایمپلنت فک بالا به حفره سینوس وجود دارد و این میتواند منجر به مشکلات سینوسی گردد. این عارضه میتواند منجر به عفونتهایی مانند سینوزیت یا درد مزمن سینوس شود. درمان را میتوان با ترمیم غشای سینوس و استفاده از آنتی بیوتیک انجام داد.
۶- واکنشهای آلرژیک
واکنش های آلرژیک، اگرچه نادر است، اما ممکن است یکی از عوارض جانبی ایمپلنتهای دندانی باشد. علائم واکنش آلرژیک شامل قرمزی، تورم، خارش و ناراحتی عمومی در محل کاشت است. این واکنشها معمولا کوتاه مدت بوده و با آنتی هیستامینها قابل درمان هستند. با این حال، در موارد واکنشهای آلرژیک شدید، باید به دندانپزشک مراجعه کنید. برای کاهش خطر ابتلا به آلرژی، ممکن است قبل از کاشت، آزمایشهای آلرژی انجام شود.
به طور کلی، در صورت تجربه هرگونه عارضه غیرطبیعی، لازم است که سریعا با پزشک خود تماس بگیرید و از او راهنمایی بخواهید. زیرا در بسیاری از موارد، مراقبت بعد از ایمپلنت به تنهایی قابل انجام نیست و به مداخله پزشکی نیازمند است.
مراجعه به دندانپزشک برای معاینات دوره ای
کاشت ایمپلنت، یک جراحی حساس است که به مراقبت جدی و فعال نیاز دارد؛ اگرچه رعایت بهداشت و جدی گرفتن مراقبت بعد از ایمپلنت در هفتههای اول ضروریتر است، اما در مجموع، میتوان گفت که مراقبت از ایمپلنت دندان، یک فرایند طولانی مدت است و حتی پس از بهبودی کامل، باید مورد توجه قرار گیرد.
علاوه بر رعایت دائمی بهداشت دهان و دندان، لازم است که به صورت دورهای (حداکثر ۶ ماه یک بار) برای بررسی وضعیت دهان و دندان خود به دندانپزشک مراجعه کنید؛ زیرا دندانپزشک میتواند در ارزیابی موفقیت ایمپلنت، استحکام آن، بررسی تجمع جرم در اطراف ایمپلنت و سایر عوارض احتمالی به شما کمک کند و هر مشکلی را در مراحل اولیه برطرف نماید.
کلینیک تخصصی ایمپلنت دندان
ضمانت کتبی + اقساط ۶+۱۲+۱۸+۲۴ ماهه بدون پیش
۰۲۱۹۱۰۰۹۹۱۸
جمع بندی
جراحی ایمپلنت، یک جراحی تهاجمی است که با برش و بخیه همراه خواهد بود؛ بنابراین، در صورتی که به خوبی از آن مراقبت نشود میتواند باعث بروز عفونت و خونریزی گردد. مراقبت بعد از ایمپلنت بلافاصله پس از عمل آغاز میشود و تا پایان دوره بهبودی ادامه خواهد داشت؛ لازم است که در روز اول پس از جراحی، از بیرون انداختن آب دهان، مصرف سیگار و غذای داغ پرهیز کنید تا از فشار بیش از حد به لثهها پیگیری شود؛ همچنین در طی دوره بهبودی از جویدن غذاهای سفت و ورزشهای سنگین پرهیز کنید و بهداشت دهان و دندان را جدی بگیرید.
در صورتی که مراقبت های بعد از جراحی ایمپلنت را جدی نگیرید احتمال بروز عوارضی مانند عفونت، تحلیل لثه، شکست ایمپلنت، واکنش آلرژیک و… وجود دارد. در صورتی که به اطلاعات بیشتری در زمینه مراقبت های بعد از جراحی لثه و ایمپلنت نیاز دارید، با ما تماس بگیرید.
سوالات متداول
۱- ایمپلنت چه مدت بهبود می یابد؟
این دوره بین ۶ هفته تا ۳ ماه متغیر است.
۲- یخ درمانی بعد از کاشت چقدر طول میکشد؟
باید به مدت ۷۲ ساعت انجام شود تا تورم از بین برود.
۳- مراقبت از دهان پس از کاشت ایمپلنت چگونه باید باشد؟
بهداشت دهان و دندان مهمترین عامل برای مراقبت از ایمپلنت است. باید از نخ دندان، مسواک مناسب و دهانشویه استفاده شود. به این ترتیب تا حد زیادی از تشکیل باکتری جلوگیری میشود.
۴- بعد از ایمپلنت چی بخوریم؟
در روزهای اول غذاهای سرد و گرم نباید مصرف شود. غذاهای نرم مانند پوره، ماست و پودینگ باید مصرف شود.
۵- عمر ایمپلنت چقدر است؟
اگر مراقبتهای دهان و دندان خود را به خوبی انجام دهید و پس از آن بیماری نداشته باشید، برای مادام العمر قابل استفاده است.