تمایل به انجام کامپوزیت دندان در سال‌های اخیر به شکل چشم‌گیری افزایش پیدا کرده است. کامپوزیت‌ها می‌توانند بسیاری از عیوب دندان‌ مثل شکستگی، فاصله بین دندان‌ها و کوچکی و بزرگی غیرطبیعی دندان‌ها را را برطرف کنند و لبخند شما را زیباتر کنند. کامپوزیت می‌تواند به عنوان ماده پرکننده برای ترمیم دندا‌ن‌های عقب نیز به کار روند. به دلیل جنس خاص کامپوزیت لازم است که از خمیر دندان‌های مناسبی برای شستشوی آن‌ها استفاده کرد. خمیر دندان برای کامپوزیت باید با جنس کامپوزیت شما سازگار باشد و موجب ساییدن آن نشود. در این مقاله به بررسی انواع خمیر دندان مفید و مضر برای کامپوزیت می‌پردازیم و بهترین برندهای آن را معرفی می‌کنیم.

کامپوزیت دندان اقساطی!!

همین الان با یک کلیک تماس بگیرید

۰۲۱۹۱۰۰۹۹۱۸

چگونه از کامپوزیت دندان مراقبت کنیم؟

مهم‌ترین کارکرد کامپوزیت پوشاندن عیوب ظاهری دندان است. بنابراین می‌توان گفت استفاده‌های زیبایی آن بیشتر از استفاده‌های درمانی است. به همین دلیل برای حفظ زیبایی آن لازم است که مراقبت از آن‌ها را جدی بگیرید. رعایت بهداشت دهان و دندان همیشه لازم است و به ارتقای سلامت دهان و دندان کمک می‌کند؛ اما برای کسانی که کامپوزیت انجام داده‌اند این اهمیت دوچندان است. زیرا روکش‌های کامپوزیت نسبت به سطح طبیعی دندان‌ها آسیب‌پذیرتر هستند و نمی‌توان با هر خمیر دندانی آن را تمیز کرد. برای مراقبت بهتر از کامپوزیت‌ها بهتر است که سالانه دو بار به دندانپزشک مراجعه کنید تا وضعیت دندان‌های شما از لحاظ جرم‌گرفتگی، ایجاد پلاک، التهاب لثه و لق شدن کامپوزیت‌ها بررسی شود.

چه خمیر دندانی برای کامپوزیت مناسب است؟

با انجام این مراحل، کامپوزیت دندان شما برای سال‌های طولانی از دندان‌های شما محافظت خواهد کرد. متوسط ​​طول عمر روکش‌های کامپوزیت بسته به میزان مراقبت شما بین ۷ تا ۱۵ سال خواهد بود. اما اگر مراقبت‌های مناسب و روش‌های بهداشت دهان و دندان را رعایت نکنید، ممکن است در معرض خطر آسیب جدی به روکش‌ها، مینای دندان و ساختار دندان خود باشید. به طور مثال اگر از خمیر دندان نامناسب استفاده کنید ممکن است روکش‌های شما نازک شوند یا با التهاب لثه مواجه شوید. اگر به طور منظم نخ دندان نکشید، باکتری‌هایی که باعث پوسیدگی دندان می‌شوند می‌توانند بین دندان‌ها تجمع کنند.

ویژگی های خمیردندان خوب برای کامپوزیت دندان و دندان های کامپوزیت شده

ویژگی های بهترین خمیر دندان برای کامپوزیت دندان

در جریان نصب کامپوزیت، دندان‌های شما ممکن است مقداری تراشیده شود و شکل آن‌ها تغییر کند. بنابراین اگر کامپوزیت نصب می‌کنید باید آن را به عنوان یک انتخاب دائمی تصور کنید. اگر کامپوزیت‌های شما شکسته یا کنده شود و یا اینکه دندان شما زیر روکش پوسیده شود لازم است که مجددا یک روکش جدید قرار دهید. پس برای جلوگیری از هزینه‌های اضافه یا از دست دادن دندان لازم است که از خمیر دندان مناسب استفاده کنید. خمیر دندان مناسب برای کامپوزیت باید دارای ویژگی‌های زیر باشد:

اینفوگرافیک بهترین خمیر دندان برای کامپوزیت دندان به همراه ویژگی های آن

۱- غیر ساینده باشد

اغلب خمیر دندان‌های موجود در بازار حاوی موادی هستند که مقداری از سطح خارجی دندان‌ها را می‌سایند. این خمیر دندان‌ها حاوی موادی مثل پراکسید هیدروژن و جوش شیرین هستند که سطح خارجی دندان را در خود حل می‌کند و به این طریق به سفید شدن دندان کمک می‌کنند. کسانی که دندان‌های طبیعی خود را دارند می‌توانند از این خمیر دندان‌ها استفاده کنند؛ گرچه استفاده بیش از حد برای دندان‌های طبیعی نیز مضر خواهد بود.

اما کسانی که روکش‌های کامپوزیتی روی دندان خود قرار داده‌اند به هیچ وجه نباید از خمیر دندان‌های ساینده استفاده کنند. روکش‌ها زودتر از مینای دندان در این مواد حل خواهد شد و این می‌تواند باعث شدن که روکش شما نرم شود و از جای خود خارج شده یا لق شود. بنابراین هنگام خرید خمیر دندان دقت کنید که حاوی چنین موادی نباشد.

۲- ضدحساسیت باشد

بعضی از مواد موجود در خمیر دندان می‌تواند برای دهان و لثه‌ها ایجاد حساسیت کند. حساسیت می‌تواند موجب التهاب و زخم شود و این می‌تواند روکش‌ها را از جای خود خارج کند. همه افراد به مواد یکسانی حساسیت ندارند و شما طبق تجربه خود می‌توانید متوجه شوید به چه موادی حساسیت دارید. اسانس نعنا، الکل و شیرین‌کننده‌های مصنوعی ممکن است باعث حساسیت شوند. بنابراین لازم است خمیر دندان برای کامپوزیت فاقد مواد حساسیت زا باشد.

۳- ضد پوسیدگی باشد

جلوگیری از پوسیدگی دندان‌ها باعث می‌شود که عمر کامپوزیت شما بیشتر شود. پوسیدگی باعث ایجاد سوراخ در دندان شده و موجب لق شدن روکش می شود. در صورتی که نیاز به درمان دندان باشد نیز روکش باید خارج شود. بنابراین پیشگیر از پوسیدگی ماندگاری کامپوزیت شما را افزایش می‌دهد. استفاده از خمیر دندان حاوی فلوراید باعث پیشگیری از آسیب به دندان‌های شما می‌شود.

۴- استفاده از ژل دندان به جای خمیر دندان

ژل‌های دندان انتخاب مناسب‌تری نسبت به خمیرها هستند. این مواد سایندگی کمتری دارند و ضد حساسیت هستند.

روش صحیح مسواک زدن برای دندان های کامپوزیت شده

نحوه صحیح مسواک زدن برای دندان های کامپوزیت شده

برای مسواک زدن دندان‌های کامپوزیت شده لازم است که حتما از یک مسواک نرم استفاده کنید. مسواک سفت می‌تواند باعث ایجاد خراش و نازک شدن کامپوزیت دندان شما شود. این می‌تواند در طول زمان باعث شد که کامپوزیت شما شکسته شود یا به دلیل خراش جرم و پلاک جمع کند. برای شستشوی دندان‌ها یک مسواک نرم را به آرامی روی دندان‌های خود بکشید و تمام سطوح داخلی و خارجی دندان‌ها را به مدت پنج دقیقه مسواک بزنید. از شستشوی لثه‌ها، زبان و سقف دهان نیز غفلت نکنید. بهتر است که مسواک شما سر کوچکی داشته باشد تا به راحتی به تمام نقاط دهان دسترسی داشته باشد. حداقل دو بار در روز مسواک بزنید و یک بار نخ دندان بکشید تا جرم‌ها از لای دندان شما خارج شود.

استفاده از خمیر دندان مناسب برای کامپوزیت نیز ضروری است. همان‌طور که در بالا ذکر شد خمیر دندان برای کامپوزیت باید فاقد مواد ساینده مثل جوش شیرین باشد و برای دهان و لثه‌های شما حساسیت ایجاد نکند.

مشاوره تخصصی و رایگان

همین الان با یک کلیک تماس بگیرید

۰۲۱۹۱۰۰۹۹۱۸

بهترین برندها و مارک های خمیردندان برای کامپوزیت دندان

معرفی بهترین برند‌ خمیر دندان برای کامپوزیت

شرکت‌های زیادی اقدام به تولید خمیر دندان‌های غیرساینده و ضدحساسیت کرده‌اند که در این قسمت به معرفی بهترین برند‌های آن در بازار ایران می‌پردازیم.

خمیر دندان سنسوداین (Sensodyne)

این خمیر دندان انواع گوناگونی دارد و مدل‌هایی برای دندان‌های کامپوزیت شده نیز تولید کرده است که فاقد مواد ساینده است. برای استفاده از این خمیر دندان می‌توانید مدل‌ «اکسترا فرش سنسوداین» را انتخاب کنید.

خمیر دندان کلگیت (Colgate)

این خمیر دندان نیز از نمونه‌های مرغوب بازار است. البته این برند نیز در انواع مختلف تولید می‌شود و هنگام خرید باید دقت کنید که روی جلد آن به مناسب بودن برای دندان‌های روکش شده اشاره شده باشد.

خمیر دندان مریدنت (Merident)

این خمیر دندان یک برند ایرانی است و اگر قصد دارید از یک خمیر دندان داخلی استفاده کنید، خمیر دندان مریدنت برای کامپوزیت بسیار مناسب است. این برند نمونه‌های ضد حساسیت و ضد ساییدگی دارد که می‌توانید خرید کنید. به علاوه این برند تاثیر خوبی در باکتری‌زدایی و پیشگیری از پوسیدگی دارد.

خمیر دندان کرست (Crest)

این خمیر دندان به صورت ژله‌ای وجود دارد و برای دندان‌های کامپوزیت شده بسیار مناسب است. حاوی مواد ساینده نیست و ضد حساسیت است.

اورال بی (Oral-B)

این مارک یکی از بهترین انواع خمیر دندان برای لمینت و کامپوزیت است. این خمیر دندان برای کاهش التهاب لثه و رفع حساسیت بسیار مناسب است.

خمیردندان سفید کننده برای کامپوزیت دندان پیشنهاد نمی شود.

آیا خمیر دندان سفید کننده انتخاب خوبی است؟

بسیاری از افراد در مورد روشن و سفید نگه داشتن کامپوزیت‌ها نگران هستند و نمی‌دانند که آیا خمیر دندان سفید کننده انتخاب خوبی است یا خیر. اگرچه در ظاهر ممکن است به نظر برسد که خمیر دندان‌های سفید کننده برای روکش‌ها مفید هستند، اما در واقع می‌توانند اثر معکوسی بر سلامت دندان شما داشته باشند.

کامپوزیت‌ها به طور طبیعی در برابر لکه مقاوم هستند و به عوامل سفید کننده موجود در خمیر دندان‌های سفیدکننده پاسخ نمی‌دهند. در واقع، بسیاری از مواد تشکیل دهنده خمیردندان‌های سفید کننده، ساینده هستند و می‌توانند روی روکش‌های کامپوزیت بیش از حد اثر منفی داشته باشند. با استفاده مکرر، خمیردندان‌های سفید کننده می‌توانند خراش و نازک شدگی روی سطح کامپوزیت‌ها ایجاد کنند که در نتیجه می‌تواند باعث شوند جرم‌ در آن‌ها جمع شود و رنگ روکش به مرور تیره‌تر شود.

هنگام خرید خمیر دندان به دنبال چه ویژگی هایی باشیم؟

پس از نصب روکش های کامپوزیت، مهم است که افراد خمیر دندانی را انتخاب کنند که دندان‌ها و لثه‌ها را بدون آسیب رساندن به روکش‌ها تمیز کند. خوشبختانه، پیدا کردن خمیر دندان مناسب خیلی سخت نیست. هنگام انتخاب خمیر دندان برای کامپوزیت به ویژگی‌های زیر دقت کنید:

  • از خمیر دندان‌های حاوی مواد ساینده مانند جوش شیرین و پراکسید هیدروژن اجتناب کنید.
  • به جای خمیر دندان به دنبال ژل دندان باشید.
  • یک خمیر دندان ضدپوسیدگی انتخاب کنید.
  • از خمیردندان‌های سفید کننده دوری کنید.
بهترین مارک و برند خمیر دندان برای دندان های کامپوزیت شده

مزایا و معایب خمیر دندان های ساینده

خمیر دندان ها غالبا با استفاده از یک عنصر ساینده دندان‌های شما را تمیز می‌کنند. متداول‌ترین عناصر مورد استفاده در آن‌ها شامل کربنات کلسیم، سیلیس، هیدروکسید آلومینیوم و فسفات‌های آلومینیوم یا کلسیم است. آن‌ها پلاک و جرم را تمیز می‌کنند و در نتیجه دندان‌هایی تمیزتر و سفیدتر به شما ارائه می‌دهند.

اما با این حال خراش دادن و ساییدن، قسمتی از لایه‌های خارجی دندان شما را نیز از بین می‌برد. این لایه بیرونی محافظ، که مینای دندان نامیده می‌شود، در معرض خطر آسیب دائمی است. وقتی شما لمینت انجام می‌دهید، پزشک مقداری از سطح مینای دندان شما را می‌تراشد. این باعث می‌شود که دندان‌های شما بیش از پیش آسیب‌پذیرتر شوند. به همین دلیل خمیر دندان برای کامپوزیت باید فاقد مواد ساینده باشد تا به دندان‌های شما آسیب نزند. به علاوه در طول زمان این خمیر دندان‌ها روکش‌های شما را نازک می‌کنند و می‌تواند باعث شکسته شدن یا ترک برداشتن آن‌ها شوند.

دندان پوسیده باعث خرابی کامپووزیت دندان می شود.

دندان پوسیده چگونه کامپوزیت شما را خراب می‌کند؟

پوسیدگی دندان در اثر فعالیت باکتری‌ها روی سطح خارجی دندان اتفاق می‌افتد و بعد از کامپوزیت به علت نازک شدن مینای دندان این اتفاق امکان بیشتری پیدا می‌کند. باکتری‌ها می‌توانند به مینای دندان طبیعی در انتهای روکش حمله کنند. باکتری‌ها می‌توانند مینای دندان را خورده و باعث ایجاد حفره شوند. حفره‌های زیر کامپوزیت غالبا از چشم دور می‌مانند و تا زمانی که احساس ناراحتی نکنید متوجه پوسیدگی خود نمی‌شوید. بنابراین لازم است که سالی دو بار به دندانپزشک مراجعه کنید تا وضعیت دندان‌های شما را بررسی کند.

حفره‌ها باعث شل شدن کامپوزیت شما می‌شوند و اگر یک حفره برای مدت طولانی شناسایی نشود، ممکن است به قدری پیشرفته شود که برای حفظ دندان مجبور به عصب‌کشی شوید. در این صورت دندانپزشک مجبور است روکش را خارج کند.

اگر به کامپوزیت کردن دندان‌های خود فکر می‌کنید، مهم است که به یاد داشته باشید ماندگاری روکش‌های شما تا حد زیادی به این بستگی دارد که تا چه حد به رعایت بهداشت دهان و دندان خود اهمیت می‌دهید.

خلاصه و جمع بندی

مراقبت از روکش‌های کامپوزیت اهمیت بالایی دارد. اگر به دستورالعمل‌های مراقبت از کامپوزیت عمل نکنید ممکن است خیلی زود آن‌ها را از دست بدهید. یک از مسائل مهم دقت در انتخاب خمیر دندان مناسب برای کامپوزیت است. روکش‌های کامپوزیتی حساس هستند و در صورتی که از خمیر دندان مناسب استفاده نکنید به سادگی آسیب می‌بینند. اگر خمیر دندانی که استفاده می‌کنید حاوی مواد ساینده باشد، می‌تواند باعث نرم شدن کامپوزیت و کنده شدن آن شود. همچنین خمیر دندان شما نباید دارای مواد حساسیت‌زا باشد. زیرا حساسیت می‌تواند باع التهاب لثه‌ها و جدا شدن روکش شود.

باید نسبت به پیشگیری از پوسیدگی دندان دقت داشته باشید. خمیر دندان‌های حاوی فلوراید و ضد باکتری می‌تواند به کاهش خرابی دندان‌ها کمک کند. در این مقاله به بررسی ویژگی‌های خمیر دندان برای کامپوزیت پرداختیم و بهترین مارک‌های آن را معرفی کردیم. در صورتی که نیاز به اطلاعات بیشتری دارید به سایر مقالات ما سر بزنید.

سوالات متداول

۱- آیا استفاده از دهانشویه نیز برای مراقبت از کامپوزیت‌ها مفید است؟

بله بسیار می‌تواند مفید باشد. البته در انتخاب دهانشویه مناسب نیز باید دقت کنید. دهانشویه مناسب برای کامپوزیت‌ها باید فاقد مواد حساسیت‌زا باشد.

۲- اگر دندان زیر کامپوزیت بپوسد چه اتفاقی می‌افتد؟

سوراخ شدن دندان می‌تواند باعث لق شدن روکش شود. به علاوه اگر نیاز به درمان پیدا کنید دندانپزشک مجبور است روکش رو جدا کند و پس از درمان دوباره روکش بسازد.

۳- چرا نباید از خمیر دندان سفید کننده استفاده کنیم؟

خمیر دندان‌های سفید کننده حاوی مواد ساینده هستند و می‌توانند باعث حل شدن کامپوزیت شوند. در نتیجه آن، روکش‌ها نرم یا نزک می‌شوند و می‌توانند آسیب ببینند.

۴- اگر کامپوزیت دندان تیره شده باشد چطور آن را جلا دهیم؟

باید به دندانپزشک مراجعه کنید تا این کار را برای شما انجام دهید. به هیچ وجه از خمیر دندان سفید کننده یا ساینده استفاده نکنید.