عمل کاشت دندان چه مدت طول میکشد؟ این سوالی است که بسیاری از بیمارانی که کاندید استفاده از این روش درمانی هستند؛ از دندانپزشکان میپرسند. برای روشن شدن این موضوع بگذارید قدم به قدم مراحل انجام ایمپلنت را تجزیه کنیم.
مراحل انجام ایمپلنت
مراحل انجام ایمپلنت برای همهی انواع ایمپلنت دندان تقریبا مشابه است. همراه ما باشید:
مشاوره اولیه
اولین کاری که شما باید انجام دهید این است که برای انجام مشاوره اولیه به دندانپزشک مراجعه و زمان مناسب ایمپلنت دندان را مشخص کنید. در این ویزیت ابتدا پزشک یک معاینه جامع دندانپزشکی انجام داده و سپس دستور تصویربرداری اشعه ایکس از دندانها و استخوان فک را صادر میکند.
ارائه مشاوره در مورد برنامه درمانی، توضیح مراحل انجام ایمپلنت دندان و تشریح مدت زمانی که برای طی کردن طول دوره نقاهت نیاز دارید از دیگر اقداماتی است که پزشک آنها را انجام میدهد. اگر بعد از بررسی عکس رادیولوژی مشخص شود بیمار به پیوند استخوان نیاز دارد؛ باید در مورد این جراحی نیز به او مشاوره داده شود.
پیوند استخوان و کشیدن دندان خراب
اگر بیمار به پیوند استخوان نیاز داشته باشد، ممکن است 4 تا 12 ماه طول بکشد تا فک او برای کاشت آماده شود. سپری شدن این مدت اجازه میدهد تا استخوان بیمار به درستی التیام یابد. اگر هنوز دندان پوسیده و فاسد کشیده نشده است باید در این مرحله عمل کشیدن دندان انجام شود.
قرار دادن ایمپلنت
در مرحله بعد، بیمار آماده دریافت ایمپلنت خواهد بود. منظور ما از ایمپلنت همان پیچ فلزی است که وارد استخوان فک شده و به عنوان تکیهگاه برای تاجی که بعدا نصب میشود عمل میکند. در طی این عمل لثه را برش زده، استخوان فک را سوراخ میکنند و پیچ تیتانیومی را داخل سوراخ نصب میکنند. این پایه تیتانیومی وارد شده به استخوان فک با استخوان مجاور شروع به جوش خوردن و استخوانسازی میکند و در نهایت به ریشهای محکم برای نصب تاج در مرحله نهایی تبدیل خواهد شد.
پس از کاشت ایمپلنت لثه بخیه زده شده و برای جلوگیری از ایجاد عفونت و کاهش درد، دارو تجویز میشود. در اغلب موارد عمل کاشت پایه ایمپلنت در یک مرحله انجام میشود .این عمل میتواند 1 الی 2 ساعت طول بکشد. بعد از قرار دادن ایمپلنت در استخوان فک، روند بهبودی ممکن است تا پنج ماه برای فک پایین و تا هفت ماه برای فک فوقانی طول بکشد. پس از بهبودی دهان و استخوان فک، بیمار برای مرحله بعدی آماده میشود.
قرار دادن تاج موقت
پس از انجام عمل پیوند ایمپلنت با استخوان فک، شما آماده طی کردن مرحله بعدی هستید. در این مرحله احتمالاً یک تاج موقت روی پیچ نصب شده در استخوان گذاشته میشود. دندانپزشک این تاج را که به آن کلاه درمانی نیز گفته میشود؛ روی ایمپلنت قرار میدهد. نصب این تاج باعث میشود که لثه به روش صحیحی بهبود پیدا کند. معمولا توصیه میشود از این دندان موقت 10 الی 14 روز استفاده شود تا لثه کاملا بهبود یابد. بعد از سپری شدن این مدت و پس از این که بافت لثه کاملا ریکاوری شد، دندانپزشک این تاج وقت را برداشته و مرحله بعدی کار را انجام میدهد.
نصب اباتمنت
مرحله بعدی نصب اباتمنت یا همان اتصالدهنده است. اباتمنت نوعی اتصالدهنده است که درون ایمپلنت پیچ شده و از تاجی که در مرحله بعد کار گذاشته میشود پشتیبانی میکند. پس از قرار دادن اباتمنت، باید روند قالبگیری انجام شود.
قرار دادن تاج دائمی
در این مرحله که گام نهایی انجام ایمپلنت است؛ باید قالبگیری انجام شود. منظور از قالبگیری اندازهگیری تاج دندان و منطبق کردن آن با دندانهای طبیعی اطراف است. پروتزی که برای بیماران در این مرحله نصب میشود انواع مختلفی دارد و میتواند متحرک و یا ثابت باشد. تا زمانی که پروتز بیمار آماده شود باید روی اباتمنت و ایمپلنت از روکش موقت استفاده شود. البته این موضوع به نظر پزشک بستگی دارد. بعد از ساخت تاج دندان در لابراتور مرحله نصب آن روی ایمپلنت فرا میرسد. تاجی که در این مرحله استفاده میشود؛ یا متحرک است یا ثابت. به علت نهایی بودن مراحل؛ مراقبت های پس از ایمپلنت دندان را فراموش نکنید. البته بهتر است از طول درمان ایمپلنت نیز خبر داشته باشید و سپس اقدام فرمایید.
تاج متحرک
دندانهای مصنوعی متحرک یا همان تاج متحرک با مواد پلاستیکی سفید و صورتی رنگی تهیه میشود که آن را بسیار شبیه به دندانهای طبیعی و بافت لثه اطراف آن میکند. این نوع تاج را معمولا روی یک قاب فلزی میسازند که روی اباتمنت نصب میشود. متحرک بودن این دندان به شما اجازه میدهد که بتوانید هر روز برای تمیز کردن دندان، تاج آن را برداشته و سپس به سادگی در محل خود قرار دهید.
تاج ثابت
با استفاده از تاج ثابت، دندان مصنوعی ساخته شده داخل اباتمنت پیچ شده و محکم میشود. این روند باعث میشود که تاج دائمی شود. این یعنی شما قادر نخواهید بود تاج را برای تمیز کردن از جای خودش تکان دهید. در بیشتر اوقات این نوع تاج بسیار قویتر و پایدارتر از تاج متحرک است.
به طور کلی برای عمل کاشت دندان نیاز است که بیماران چندین مراجعه به مطب دندانپزشک داشته باشند. البته این موضوع که کل روند کاشت چه مدت طول میکشد بستگی به شرایط بیمار و نظر پزشک دارد. به عنوان مثال بیمارانی که استخوان فکشان فضای کافی برای کاشت پیچ ایمپلنت را ندارد و باید عمل پیوند استخوان را انجام دهند باید زمان بیشتری را نسبت به بیماران عادی برای این روش درمانی صرف کنند. بنابراین عمل ایمپلنت دندان یا کاشت دندان بسته به آنچه که دندانپزشک تشخیص میدهد و آنچه که بیمار نیاز دارد؛ ممکن است بین چند هفته تا چند ماه طول بکشد.
کلینیک دندانپزشکی دکتر سریتا میتواند با ارائه کلیه خدمات مربوط به اصلاح و ترمیم دندان، شما را از شر دندان های معیوب خلاص کرده و لبخندی زیبا را به شما هدیه دهد. در صورت نیاز به مشاوره و راهنمایی در رابطه با انتخاب روش مناسب برای ترمیم دندان های خود، می توانید با ما تماس حاصل فرمایید. همچنین جهت سهولت بیشتر در رزرو نوبت و اطلاع از هزینه های به روز شده خدمات دندان پزشکی، می توانید از اپلیکیشن دکتر سریتا نیز استفاده فرمایید.
مقالات مرتبط:
کاشت ایمپلنت بعد از کشیدن دندان