کلینیک تخصصی
سریتا یک کلینیک دندانپزشکی زیبایی تخصصی است.
ایمپلنت دندان یکی از بهترین روش ها برای جایگزین کردن دندان از دست رفته است. اگر یکی از دندان های شما به هر دلیلی افتاده یا از بین رفته باشد، پر کردن جای خالی آن اهمیت زیادی دارد. زیرا بدون داشتن دندان هایی سالم و کامل، هم زیبایی چهره به هم می خورد و هم نمی توان از خوردن یک پرس غذای خوشمزه لذت برد. اما ایمپلنت کردن دندان یعنی به دست آوردن یک دندان سالم با طول عمر بالا و این یک اتفاق هیجان انگیز است که ارزش هزینه کردن را دارد.
ایمپلنت دندان بهترین و طبیعی ترین روش کاشت دندان به شمار می رود. در این روش، پایه ایمپلنت درون فک کاشته می شود و جایگزین ریشه دندان میشود و با قرار گرفتن روکش روی آن، یک جایگزین کامل برای دندان از دست رفته محسوب میشود. در صورتی که بهداشت دهان و دندان را رعایت کنید و از دندان های خود به خوبی مراقبت کنید، ایمپلنت می تواند تا پایان عمر نقش دندانهای اصلی را برای شما ایفا میکند.
کودکان و نوجوانان معمولاً نیازی به ایمپلنت ندارند، زیرا رویش دندان های دائمی یا ارتودنسی می تواند لبخند آنها را ترمیم کند. اما اگر بزرگسال هستید و چندین دندان را از دست داده اید و بقیه دندان ها هم وضعیت بدی دارند، حتما به فکر ایمپلنت دندان باشید. زیرا اگر استخوان فک بدون پشتیبانی باقی بماند، آسیب ناشی از تحلیل استخوان به سختی قابل بازگشت است.
ابتدا وضعیت دندانها، استخوان فک و مقاومت لثه توسط پزشک بررسی میشود تا نوع جراحی های موردنیاز مشخص شود.
بعد از آن، پایه ایمپلنت داخل استخوان فک کاشته می شود.تا زمانی که پایه به استخوان فک جوش بخورد می توانید از دندان موقت استفاده کنید.
اباتمنت یک اتصال دهنده کوچک بین پایه و روکش است که گاهی در زمان کاشت پایه و گاهی در زمان نصب روکش قرار داده می شود.
در مرحله آخر، روکش ساخته شده در لابراتوار روی اباتمنت قرار میگیرد و شما می توانید تا آخر عمر مانند دندان طبیعی از آن استفاده کنید.
برند ایمپلنت
قیمت (تومان)
ITI SLActive
۱۱.۰۰۰.۰۰۰
ITI
۱۰.۰۰۰.۰۰۰
CIS
۵.۳۰۰.۰۰۰
NEODent
۵.۰۰۰.۰۰۰
Megagen
۴.۵۰۰.۰۰۰
Evidence
۴.۰۰۰.۰۰۰
biotem
۳.۰۰۰.۰۰۰
مشاهده لیست کامل قیمت ایمپلنت دندان
برای کاشت و نصب ایمپلنت مهمترین مساله انتخاب یک کلینیک و دندانپزشک حرفه ای است . زیرا تجربه و تخصص دندانپزشک در طرح ریزی موقعیت و تعداد ایمپلنت ها بسیار اهمیت دارد . به علاوه در صورتی که دندانپزشک مهارت کافی در این زمینه نداشته باشد ممکن است بیمار با عوارضی مانند عفونت محل کاشت دندان ، لق شدن ایمپلنت یا دندان های کناری و از همه بدتر آسیب دیدگی ساختار دندانها یا رگهای خونی مواجه شود.
سریتا یک کلینیک دندانپزشکی زیبایی تخصصی است.
در کلینیک سریتا تیمی از دندانپزشکان حرفهای و باتجربه وجود دارد.
تجهیزات و امکانات پیشرفته و به روزی دارد.
برای خدماتی که ارائه میکند ضمانتنامه کتبی میدهد.
امکان پرداخت اقساطی هزینه ها را برای شما فراهم می کند.
از برندهای معتبر و با کیفیت پایه و روکش برای ایمپلنت استفاده میشود.
شماره تماس خود را وارد کنید. مشاورین ما تا 24 ساعت
آینده با شما تماس میگیرند.
ایمپلنت دندان یکی از روش های درمانی در دندانپزشکی برای جایگزینی و پر کردن جای خالی دندان است. ایمپلنت بهترین، مستحکم ترین، طبیعی ترین و البته گران قیمت ترین روش کاشت دندان به شمار می رود.
ایمپلنت، حاصل آخرین تحقیقات و تکنولوژیهای روز دنیا است که جایگزین ریشه دندان میشود و با قرار گرفتن تاج دندان بر روی آن یک جایگزین کامل برای دندانهای از دست رفته، محسوب میشود. در صورتی که بهداشت دهان و دندان را رعایت کنید و از دندان های خود به خوبی مراقبت کنید، ایمپلنت تا پایان عمر نقش دندانهای اصلی را برای شما ایفا میکند.
وقتی دندان به مدت طولانی پوسیده باشد و درمان نشود طوری فرسوده می شود که با ترمیم و پر کردن نمی توان آن را احیا کرد. در نتیجه بیمار نیازمند جایگزین کردن دندان از بین رفته می باشد. در این حالت انتخاب ایمپلنت دندان جهت جایگزینی دندان از بین رفته، بهترین انتخاب خواهد بود.
طول عمر ایمپلنت بسیار زیاد و مدت زمان انجام آن در ایمپلنت فوری، یک جلسه و در ایمپلنت معمولی تا دو هفته می باشد. البته زمان جوش خوردن ایمپلنت با استخوان فک می تواند تا 3 ماه نیز طول بکشد.
اجرای فرآیند ایمپلنت
در این مقاله در رابطه با تمام جوانب مثبت و منفی ایمپلنت دندان صحبت خواهیم کرد. و سعی می شود این روش بی نظیر جایگزینی دندان را به طور تخصصی بررسی کنیم.
برخی تصور می کنند پر کردن جای خالی دندان از دست رفته چندان مسئله مهمی نیست! آنها از خطرات و مضرات وجود جای خالی دندان خبر ندارند و شاید بعضی افراد نیز بودجه کافی برای انجام کاشت دندان را ندارند.
اگر امکان انجام ایمپلنت را ندارید، می توانید از روش های ارزان تر مانند ساخت دندانهای مصنوعی استفاده کنید. این روش ها بهتر از خالی ماندن جای آن و مواجه شدن با عوارض و خطراتی است که در پی عدم انجام آن به وجود می آید.
البته در کلینیک سریتا امکان پرداخت قسطی برای تمام خدمات وجود دارد. بنابراین می توانید برای حفظ سلامتی دندان های خود بدون نگرانی از خدمات ایمپلنت با کیفیت استفاده کنید.
واقعیت این است که وجود یک خلا و فضای خالی بین دندان ها مشکلات زیادی به وجود می آورد. از جمله مضرات و خطرات وجود جای خالی دندان و عدم ترمیم و پر کردن آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1- تغییر مکان دندان ها: وقتی بین دندان ها فضای خالی ایجاد شود، فشار بین دندان ها و لثه از بین می رود و امکان دارد به مرور زمان دندان ها و لثه به سمت پر کردن جای خالی دندان حرکت کنند.
2- ایجاد بی نظمی در دندان، تغییر حالت صورت: حرکت دندان ها و تغییر لثه می تواند طرح لبخند شما و حتی حالت صورت را در درجات شدید، تغییر داده و لبخندی ناقص را بر صورت شما به جای بگذارد.
3- مشکلات غذا خوردن و تکلم: با وجود جای خالی دندان، غذا خورد و جویدن شما دچار مشکل شده و حتی می تواند تکلم شما را تحت تاثیر قرار دهد.
4- عفونت جای خالی دندان: در صورتی که بعد از خالی شدن دندان، جای آن به درستی پر نشود، باقیمانده غذاها در آنجا جمع می شود و به مرور زمان می تواند به دندان های کناری آسیب بزند و بوی بدی در دهان ایجاد کند.
با توجه به موارد فوق، پیشنهاد می کنیم حتما جهت جایگزینی دندان های از دست رفته اقدام نمایید. البته دقت داشته باشید جای خالی دندان عقل، مشکلات دیگر دندان ها را ندارد، چرا که فشار بیان دندان ها را به هم نمی زند. جای خالی دندان حتی برای کسانی که می خواهند ارتودنسی انجام دهند نیز معضل بزرگی است، هر چند با روش ارتودنسی می توانید این فضا را پر کنید، ولی در صورتی که زمان زیادی از خالی بودن جای دندان گذشته و فضای کوچکی بین دندان ها وجود داشته باشد در غیر این صورت مناسب ترین روش، ایمپلنت دندان است.
با این که ایمپلنت درمان گرانی به حساب میآید اما مزایایی دارد که نمیتوان به راحتی از آن صرفنظر کرد. از جمله این مزایا میتوان به راحتی، مقاومت بالا، کاربردی بودن، بازگرداندن توانایی جویدن طبیعی و زیبایی فوق العاده، اشاره کرد که باعث میشود تا رضایت خاطر بیماران جلب شود. در صورت رعایت کامل بهداشت، این دندان ها دائمی (Lifetime) خواهند بود.
ایمپلنت مزایای بسیاری دارد. از جمله:
سالها تنها گزینه های درمان برای افرادی که دندانهایشان را از دست میدادند، استفاده از پلها و پروتزهای دندان بود. اما امروزه ایمپلنت دندان بهترین شرایط را برای سیستم دندانی فرد فراهم میکند. از بین رفتن دندانها علاوه بر ظاهر نازیبا، مشکلاتی در غذا خوردن یا حرف زدن به وجود میآورد و فرم صورت را تغییر می دهد. ایمپلنت تمام این مشکلات را برطرف کرده و مانع از بروز بیماریهای لثه در محل دندانهای از دست رفته می شود.
مزایای ایمپلنت دندان در مقایسه با سایر روش های کاشت دندان مانند دندان مصنوعی و بریج:
نتیجه ای که ایمپلنت برای شما دارد بسیار اهمیت دارد زیرا:
ایمپلنت های دندانی همیشه برای بیمارانی که دندان از دست رفته دارند مفید است، اما اینکه چگونه آنها را به عنوان یک ضرورت پزشکی تلقی کنیم، چندان ساده نیست.
در زیر نکاتی برای تعیین میزان ضرورت ایمپلنت دندان مطرح می کنیم:
سلامت خود را ارزیابی کنید: مهمترین نکته سلامت شماست. چند دندان از دست داده اید؟ آیا پیش بینی از دست دادن دندان های بیشتر در آینده را دارید؟ یک یا دو دندان را می توان با بریج جایگزین کرد، اما چند دندان از دست رفته بهتر است با ایمپلنت دندان جایگزین شوند. اگر در حال حاضر اکثر دندان های خود را از دست داده اید و دندان های باقیمانده شما از وضعیت بدی برخوردار هستند، ایمپلنت دندان یک راه حل عالی است.
گروه سنی خود را در نظر بگیرید: ما بسته به مرحله زندگی خود نیازهای مختلف ترمیمی دندان داریم. کودکان و نوجوانان معمولاً نیازی به تعویض دندان های خود با ایمپلنت ندارند، زیرا دندان های دائمی یا ارتودنسی می تواند لبخند آنها را ترمیم کند. بزرگسالان بهتر است دندانهای از دست رفته خود را با ایمپلنت دندان جایگزین کنند. اگر استخوان فک آنها بدون پشتیبانی باقی بماند، آسیب ناشی از تحلیل استخوان به سختی قابل بازگشت است.
کاشت دندان می تواند یک انتخاب هوشمندانه برای بزرگسالان باشد. فرقی نمیکند که دندانهای شما به چه علتی افتادهاند. آسیب دیدگی، عفونت یا پوسیدگی هر علتی که پشت خرابی ریشه و تاج دندان باشد؛ با ایمپلنت قابل درمان است.
نوجوانانی که دندانهایشان خراب شده و دیگر ریشهای در استخوان فک ندارند نیز به شرطی که رشد استخوان صورتشان متوقف شده باشد میتوانند از ایمپلنت دندان استفاده کنند. معمولاً این اتفاق در حدود 16 سالگی برای دختران و 18 سالگی برای پسران رخ میدهد.
در اکثر موارد، هر فردی که به اندازه کافی سالم باشد و تحت عمل جراحی کشیدن دندان یا جراحی دهان قرار گیرد، می تواند ایمپلنت دندان انجام دهد اما نکته مهم این است که بیمار لثه سالم و استخوان کافی برای نگه داشتن ایمپلنت داشته باشد.
علاوه بر این فرد باید به رعایت بهداشت دهان و دندان و ویزیت منظم دندانپزشکی متعهد باشد. افراد سیگاری شدید، افرادی که از اختلالات مزمن کنترل نشده مانند دیابت یا بیماری های قلبی رنج می برند و یا بیمارانی که تحت پرتودرمانی در ناحیه سر و گردن قرار گرفته اند، باید به صورت فردی مورد ارزیابی قرار گیرند.
به طور کلی اگر بخواهید شرایط مناسب برای ایمپلنت دندان را بدانید و ببینید آیا این روش برای شما مناسب است یا خیر باید به موارد بسیاری توجه داشته باشید. این روش برای افرادی مناسب است که:
موفقیت یا عدم موفقیت ایمپلنت به چند مساله بستگی دارد:
ایمپلنت های دندانی معمولاً دوام بالایی دارند. با این حال، بین 5 تا 12 درصد از بیماران ممکن است دچار شکست شده و نیاز به برداشتن ایمپلنت داشته باشند.
شکست خوردن پروسه ایمپلنت به دو دلیل اتفاق می افتد:
شکست های اولیه در چند ماه اول پس از اتمام عمل اتفاق می افتد و اغلب در نتیجه بهبود ضعیف یا مشکلات استخوانی است. در این موارد، ایمپلنت شل است و در دهان بیمار حرکت می کند.
شکست دیرهنگام یک سال یا بیشتر پس از استفاده بیمار از ایمپلنت ممکن است اتفاق بیفتد. ایجاد عفونت و آبسه استخوان های اطراف ایمپلنت را هدف قرار می دهد و دندانپزشک برای جلوگیری از گسترش بیماری، ایمپلنت را برمی دارد.
به طور کلی علائم زیر نشان می دهد که فرآیند ایمپلنت با شکست مواجه شده:
موقعیت ایمپلنت ها متناسب با موقعیت و زاویه دندان ها، به کمک شبیه سازی کامپیوتری یا با استفاده از توموگرافی با شبیه سازهای CAD/CAM و ابزارهای جراحی به نام استنت تعیین می شود. البته تجربه و تخصص دندانپزشک برای انجام این عمل نیز بسیار اهمیت دارد.
پیوند استخوان در انجام ایمپلنت دندان برای افرادی انجام می شود که بافت استخوان فک ضعیفی دارند. اگر با استخوان فک نامناسب ایمپلنت انجام شود، احتمال بروز مشکلاتی در هنگام جراحی مانند خونریزی زیاد یا آسیب به عصب و عوارضی بعد از جراحی مانند عفونت یا عدم ادغام استخوانی و در دراز مدت مشکلات مکانیکی و پیش ایمپلنتیتیس وجود خواهد داشت.
الف- انواع ایمپلنت دندان بر اساس نحوه قرارگیری پایه ایمپلنت
ب- انواع ایمپلنت دندان بر اساس نحوه کاشت
1- فرورونده: در این روش که از مستحکم ترین روش های کاشت دندان به شمار می آید، ایمپلنت به صورت پیچ های فرو رونده در اندازه های مختلف متناسب با طول استخوان فک و لثه بیمار انتخاب و در جای خالی دندان کاشت می شوند.
2- درون کاشتی: تفاوت این نوع ایمپلنت با مورد قبلی، یک قالب فلزی است که داخل لثه قرار می گیرد و با استخوان فک نیز چفت شده و در نهایت دندان مصنوعی روی آن قرار می گیرد. استفاده از این نوع ایمپلنت به کسانی پیشنهاد می شود که استخوان فک کم ارتفاعی داشته و نمی خواهند از دندانهای مصنوعی قدیمی استفاده نمایند.
3- چهارچوب راموس: افرادی که استخوان فک ضعیف تری دارند نمی توانند از روش درون کاشتی استفاده نمایند. برای این افراد ایمپلنت هایی با چهارچوب راموس انتخاب می شود که معمولا برای فک پایین کاربرد بیشتری دارند.
ج- انواع ایمپلنت دندان بر اساس کشور سازنده
1- ایمپلنت دندان سوئیسی: یکی از 5 برند محبوب در زمینه ساخت قطعات ایمپلنت را می توان، ایمپلنت سوئیسی دانست. از شرکت های سوئیسی که در این زمینه فعالیت دارند می توان به شرکت اشترومن، اس ای سی، اس پی ای، بیودنتا و ایده اشاره کرد. معروف ترین برند در میان آنها، اشترومن است که برای مواردی که تراکم استخوانی به میزان کافی نباشد، ایمپلنت سوئیسی اشترومن می تواند انتخاب مناسبی باشد. این بدان معناست که شرایط استخوانی فک بیمار یکی از عوامل تعیین کننده در مورد نوع ایمپلنت است.
2- ایمپلنت دندان کره ای: در ایران، ایمپلنت کره ای محبوبیت خاص خود را دارد. زیرا از نظر کیفیت و قیمت بسیار مناسب است و درصد موفقیت بالایی دارد. به همین دلیل هم پزشکان و هم بیماران از آن استقبال می کنند. از برندهای متفاوت ایمپلنت کره ای می توان به برندهای: اوستم، دنتیوم، مگاژن، نئوبیوتیک و دنتیس اشاره کرد. اوستم معروف ترین و اولین برند ایمپلنت کره ای است. اما مگاژن محبوب ترین آن هاست. بهترین نوع ایمپلنت کره ای برند DIO است اما این نوع ایمپلنت قیمت نسبتا بالایی دارد.
3- ایمپلنت آمریکایی: آمریکا، یکی از کشورهای پیشگام در ساخت قطعات ایمپلنت است و کیفیت خوبی را نیز در قطعات تولیدی ارائه نموده اما این نوع ایمپلنت از ایمپلنت های سوئیسی و کره ای گرانتر است. البته کیفیت بسیار بالایی نیز دارد. از انواع برندهای ایمپلنت آمریکایی می توان به زیمر بیومت، آسترا تک و اینترالاک اشاره کرد. از مزایای ایمپلنت آمریکایی می توان به تنوع در شکل اباتمنت های آن اشاره کرد که با اکثر تاج های دندان سازگار می شود.
د- انواع ایمپلنت بر اساس روش انجام
1- ایمپلنت دندان بدون جراحی: در ایمپلنت بدون جراحی به وسیله دستگاه مخصوص محل مورد نظر برای کاشت پایه، پانچ می شود و نیاز به برش لایه ای از بافت لثه و طبعا بخیه هم نیست. به دلیل نداشتن بخیه طول دوره درمان و بهبودی نیز کمتر است و در صورتی که بیمار به هر دلیلی امکان انجام جراحی را نداشته باشد، می تواند از ایمپلنت بدون جراحی با حداقل درد و خونریزی استفاده کند.
2- ایمپلنت دندان زیگوماتیک: در ایمپلنت های معمولی پایه های ایمپلنت در استخوان فک کاشته می شوند اما در ایمپلنت های زیگوماتیک یا زایگوما، پایه ها در زیر استخوانی به نام زایگوما (بالاتر از استخوان فک و نزدیک به سینوس) کاشته می شود. کاشت پایه طی یک عمل جراحی که بیمار بیهوش است انجام می گیرد و در نتیجه بیمار درد کمتری احساس می کند. طول درمان ایمپلنت دندان در هر دو روش زیگوماتیک و معمولی مشابه هستند.
3- ایمپلنت فوری: در ایمپلنت معمولی بین مرحله اول که کاشت پایه ایمپلنت است و مرحله دوم که نصب روکش دندان است یک وقفه زمانی 3 الی 6 ماهه میدهند تا پایه و استخوان به خوبی بهم پیوند بخورد. اما در ایمپلنت فوری این وقفه زمانی وجود ندارد و کاشت دندان بلافاصله بعد از افتادن یا کشیده شدن دندان را، ایمپلنت فوری دندان می گویند.
4- ایمپلنت لیزری: ایمپلنت لیزری روشی از ایمپلنت است که درآن برش لثه توسط لیزر انجام می شود که آسیب کمتر به بافت لثه را سبب می شود و درد، خونریزی و تورم در ناحیه کاشت نیز کمتر می شود. از طرفی لیزر خاصیت ضدعفونی هم دارد که می تواند امکان ابتلا به عفونت را تا حد زیادی کاهش دهد.
5- ایمپلنت دندان مینی یا میکرو: برای کاشت پایه های ایمپلنت به مقدار مشخصی از سطح استخوان نیاز است. یک پایه ایمپلنت حدود 3 میلی متر فضا نیاز دارد که باید از طرفین هم به اندازه 1.5 میلی متر از ریشه های مجاور فاصله داشته باشد. یعنی به طور کلی 6 میلی متر فضا به ازای هر پایه نیاز است. اما در بعضی از بیماران این مقدار فضای استخوانی وجود ندارد در این مواقع می توان از ایمپلنت های میکرو که سایز کوچکتری دارند، استفاده کنند از این رو به این نوع ایمپلنت ها، ایمپلنت های مینی نیز گفته می شود.
قیمت هر واحد ایمپلنت دندان به طور میانگین (3 تا 11 میلیون تومان) است. (در برخی مراکز درمانی این رقم بین 4 الی 6 میلیلون عنوان شده است.) قیمت ایمپلنت کامل دندان (ایمپلنت فول ماوس) برای کسانی که تمام دندانهای خود را از دست دادهاند، ضربدر قیمت یک واحد ایمپلنت میشود. جهت اطلاع دقیق از قیمت ایمپلنت که بر اساس برند و مدل ایمپلنت و کشور سازنده آن بسیار متفاوت است، لیست قیمت ایمپلنت کلینیک سریتا را مشاهده نمایید.
برند ایمپلنت | قیمت هر واحد(تومان) |
ITI SLActive | 11.000.000 |
ITI | 10.000.000 |
CIS | 5.300.000 |
NEODent | 5.000.000 |
Megagen | 4.500.000 |
Evidence | 4.000.000 |
biotem | 3.000.000 |
لیست کامل قیمت ایمپلنت با روکش
جراحی ایمپلنت دندان روشی است که در آن دندانپزشک، ریشه دندان را با فلز یا همان قطعات پیچ مانند تعویض کرده تا بتواند دندانهایی که به هر دلیل افتادهاند را با دندانهای مصنوعی جایگزین کند. البته دندان مصنوعی که روی این پیچها نصب میشود؛ بسیار شبیه به دندانهای واقعی و طبیعی است. بنابراین حتی اگر دندان ریشه هم نداشته باشد، میتوانید از این روش جراحی استفاده کنید.
نحوه انجام عمل جراحی کاشت دندان با ایمپلنت بستگی به نوع کاشت و وضعیت استخوان فک شما دارد. ایمپلنت دندان ممکن است به چندین روش مختلف انجام شود. فایده اصلی ایمپلنت در کاشت دندان، حمایت کامل از دندانهای جدید شماست و از آنجا که این روش درمانی مستقیما بر روی استخوان فک انجام میشود؛ درمان آن نیاز به زمان دارد. اما نتیجه واقعا عالی و خیرهکننده ای دارد.
به تصویر بالا نگاه کنید. هنگامی که پیچ ایمپلنت در استخوان (قسمت A) کار گذاشته میشود؛ پس از مدتی با استخوان طبیعی فک پیوند میخورد. بنابراین این پیچ به یک پایه محکم برای حمایت از یک یا چند دندان مصنوعی تبدیل میشود. به دندان مصنوعی که روی این پیچ نصب میشود تاج گفته میشود (قسمت C). سپس اتصالدهندهای به نام اباتمنت (قسمت B)، برای نگه داشتن و پشتیبانی از تاج دندان روی پیچ ایمپلنت سوار میشود. تاجها به گونهای ساخته میشوند که با دندانهای طبیعی شما مطابقت داشته و متناسب با دهان باشند. همانطور که در تصویر مشاهده میکنید؛ پس از جای گذاری پیچ ایمپلنت و نصب اباتمنت روی آن، تاج دندان که آخرین مرحله ایمپلنت است روی اتصالدهنده گذاشته میشود.
به طور کلی برای انجام ایمپلنت دندان باید مراحل زیر را طی کنید:
برای پایدار شدن ایمپلنت دندان، بدن بایستی تا سطح ایمپلنت، استخوان بسازد که این فرآیند طول درمان ایمپلنت دندان را مشخص می کند. اگر در طی دوره ادغام استخوان پیچ ایمپلنت دندان بر اساس فرایند زیستی بدن حرکت کند می تواند مانع از ادغام استخوانی شده و بنابراین نرخ شکست ایمپلنت دندان افزایش می یابد.
حداقل زمان طول درمان ایمپلنت دندان در دوره ادغام 3 تا 6 ماه است. جوش خوردن تاج دندان با پایه نیز حداکثر دو هفته طول خواهد کشید.
البته طول درمان ایمپلنت دندان، برای افراد مختلف متفاوت است. افرادی که به پیوند استخوان یا عمل های سینوس نیاز دارند قطعا طول درمان طولانی تری را نسبت به افرادی که به این عمل ها احتیاج ندارند، تجربه می کنند. البته در ایمپلنت فوری مدت زمان و طول درمان کوتاه تری مورد نیاز است، اما این روش برای هر فردی قابل اجرا نیست.
به طور کلی بسته به تعداد و نوع کاشت و دندانهای جایگزینی که استفاده کردهاید، کل روند ایمپلنت دندان ممکن است 3 تا 9 ماه طول بکشد. پس از اتمام مراحل کاشت دندان، برای معاینههای دوره ای باید به طور مرتب به دندانپزشک مراجعه کنید.
مانند هر عمل جراحی دیگری، ایمپلنت دندان نیر گاها با عوارض، خطرات و معایبی همراه است. هرچند وقوع این عوارض بسیار نادر است و در صورت بروز، معمولاً جزئی هستند و به راحتی درمان میشوند. برخی از عوارض ایمپلنت دندان که در صورت عدم رعایت مراقبت های بعد از ایمپلنت، ممکن است ایجاد شوند، عبارتند از:
عوارض ایمپلنت دندان در کوتاه مدت:
عوارض ایمپلنت دندان در درازمدت:
البته اگر این عمل را در یک مطب مجهز و توسط یک دندانپزشک متخصص و متبحر انجام دهید؛ هرگز شاهد چنین عوارض نادری نخواهید بود.
عملکرد ایمپلنت دندان مانند دندان طبیعی است و میتوانید با آن هر غذایی را که با دندانهای طبیعی خود می جوید، بجوید. با این حال متاسفانه در صورت عدم مراقبت مناسب، دندان ایمپلنتی همانند دندان طبیعی دچار عفونت میشود. عفونت بافتهای اطراف ایمپلنت میتواند منجر به لق شدن و از دست دادن آن شود.
عفونت ممکن است در نتیجه استعمال دخانیات، بهداشت ضعیف دهان، دیابت، ضعف سیستم ایمنی، همراستا نبودن دندانها، عادات بدی مانند دندان قروچه و یا واکنش آلرژی به ایمپلنت اتفاق افتاده باشد. این وضعیت اگر به موقع درمان نشود، پیشروی کرده و منجر به تحلیل رفتن استخوان فک میشود که در نتیجه آن ایمپلنت از جای خود در میآید. بنابراین چنانچه علائم عفونت در دندان ایمپلنت شده مشاهده کردید، سریعا به کلینیک دندانپزشکی مراجعه نمایید
علائم عفونت ایمپلنت دندان:
عفونت ایمپلنت ممکن است تهاجمی باشد و منجر به بیماری های آسیبزا به سایر نقاط بدن، از جمله قلب و اندامهای دیگر شود. اگر عفونت به حال خود رها شود، در درازمدت پیامدهای ناخوشایندی میتواند ایجاد کند و امکان دارد به سرعت، به مشکل بسیار جدیتری تبدیل شود.
در صورتی که به موقع به دندانپزشک مراجعه کنید، فوراً با معاینه دهان و عکس میتواند عفونت را تشخیص دهد و از پیشروی عفونت جلوگیری کرده و دندان ایمپلنتی را نجات دهد. بسته به شدت عفونت، دندانپزشک دهانشویه ضد باکتری تجویز کرده و ترکیبی از درمانها را برای نجات ایمپلنت انجام می دهد. روشهای درمانی ممکن شامل تجویز آنتی بیوتیک، جراحی، لیزر درمانی و آلودگی زدایی سطح ایمپلنت، تراشیدن مکانیکی بافتهای آلوده (دبریدمان) و درمان ضد میکروبی باشد.
با توجه به میزان مراقبت از دندان ها، ممکن است علائم ساییدگی بعد از 10 تا 15 سال در ایمپلنت مشاهده شود. تصادف، گاز گرفتن شی سخت و ضربه ناگهانی ممکن است تاج را بشکند یا خرد کند.
افرادی که دندان قروچه دارند ممکن است دچار ترک یا شکستگی های میکروسکوپی روی تاج دندان شوند. این ترک ها با گذشت زمان گسترده شده و باعث می شوند تاج خراب یا از هم جدا شود.
بیمارانی که دچار مال اکلوژن هستند که در آن دندان های بالا و پایین به هم نمی رسند، ممکن است قسمت بالای تاج زودتر از بین برود.
در کنار این مسائل، اگر بیمار دچار افت بافت لثه شود، ممکن است نیاز به تعویض ایمپلنت داشته باشد. این حالت زمانی اتفاق می افتد که بیمار مسواک نمی زند و نخ دندان نمی کشد. در نتیجه در امتداد خط لثه و در اطراف پایه ایمپلنت ها ممکن است پلاک شکل بگیرد. اگر این مشکل ادامه پیدا کند، ممکن است لثه ها از تاج عقب نشینی کرده و باعث شوند که تکیه گاه زیر بیشتر نمایان شود.
هر ایمپلنت خرابی را نمی توان جایگزین کرد. اگرچه بیماران ممکن است برای حمایت از پایه تیتانیوم ایمپلنت به پیوند استخوان اضافی نیاز داشته باشند، اما برداشتن ساختار ممکن است یک سوراخ بزرگ در لثه ها ایجاد کند که بیش از حد گسترده است و نمی تواند از وسایل جدید پشتیبانی کند.
عوامل خاصی می توانند خطر ابتلا به نارسایی ایمپلنت را در بیمار افزایش دهند. از جمله:
ایمپلنت دندان یکی از درمان های کاشت دندان از دست رفته است و طبیعی است که انجام مراحل آن با احساس کمی درد همراه باشد. اما باید این نکته را هم در نظر بگیرید که میزان درد ایمپلنت با توجه به پارامتر های مختلف، متفاوت است.
درد ایمپلنت تا حداکثر 7 تا 10 روز کاملا طبیعی است و جای هیچ نگرانی نیست. شما می توانید با رعایت موارد زیر، این چند روز را با آرامش سپری کنید:
اگر پس از گذشت دو هفته همچنان درد دارید، باید برای اطمینان از عدم عفونت ایمپلنت، به دندانپزشک خود مراجعه کنید. وجود درد بیش از یک ماه ممکن است به علل زیر باشد:
روش ایمپلنت دندان برای جایگزینی دندان ها، از پر هزینه ترین و بهترین روش های کاشت دندان می باشد. هزینه بالاتر، انتظار ماندگاری و طول عمر بالاتری را نیز برای افراد ایجاد می کند.
باید گفت طول عمر ایمپلنت دندان در مرحله اول بستگی به شما و مراقبت های شما از دندان ایمپلنت شده دارد. در ادامه مراقبت های قبل و بعد از ایمپلنت را برای شما توضیح خواهیم داد.
اینکه چند ایمپلنت باید در یک نوبت نصب شود تا حد زیادی به نیازهای بیمار و بهبودی مورد انتظار بستگی دارد. مواقعی وجود دارد که بیمار نیاز به تعویض بیش از یک دندان دارد و در این شرایط ترجیح بر این است که بر روی چند دندان کار شود. بالا رفتن تعداد جلسات درمان می تواند منجر به استرس بیشتر برای بیمار شود و دوره بهبودی را طولانی تر کند. ممکن است پس از عمل اندکی درد و ناراحتی ایجاد شود و در صورت تعویض چندین دندان به طور همزمان، ممکن است این حساسیت بیشتر شود.
عامل دیگر موثر در ماندگاری ایمپلنت، جنس و برند ایمپلنت استفاده شده در کاشت دندان است. دو مدل از بهترین و با دوام ترین مارک و برندهای ایمپلنت دندان، ایمپلنت اینترالاک و استرامان می باشند که به ترتیب آمریکایی و سوئیسی هستند. در صورت رعایت نکات فوق، می توانید به مدت 25 سال و بیشتر از آن استفاده نمایید.
کاشت دندان یک راه حل موثر برای پر کردن جای خالی دندانهای از دست رفته است.
ایمپلنتها گاهی به صورت یک دندان منفرد و گاهی نیز به صورت یک ردیف دندان یا مجموعهای کامل از دندانهای فک فوقانی و تحتانی کاشته میشوند. نکاتی که قبل از جراحی و بعد از آن باید رعایت شود در هر دو صورت یکسان است.
شما میتوانید با رعایت نکات و دستورات پزشک و انجام مراقبتهای لازم، از این دندان یک عمر با خیال راحت استفاده کنید. برای آشنایی با مراقبت های پس از ایمپلنت دندان حتما ما را تا انتهای این مطلب همراهی کنید. فراموش نکنید که علاوه بر مراقبتهای پس از کاشت، آمادهسازی بدن برای انجام جراحی روی دندان اولین قدم در روند مراقبت های پس از ایمپلنت دندان است.
بعد از این که عمل ایمپلنت دندان انجام و دندان جدید روی لثه کاشته شد، باید برای عدم ایجاد مشکل در ایمپلنت، موارد زیر رعایت شود:
انجام ایمپلنت دندان پس از سه ماهه اول بارداری مشکلی ندارد. اما اگر نیازی فوری به کاشت ایمپلنت ندارید، بهتر است تا بعد از زایمان صبر کنید. زیرا برخی خطرات احتمالی ممکن است برای شما وجود داشته باشد. مانند:
اگر ایمپلنت دندان، شما را عصبی یا مضطرب می کند، بهتر است آن را تا زمانی که دیگر باردار نیستید به تعویق بیندازید. استرس بی مورد در دوران بارداری، ارزش این ریسک را ندارد. سطوح بالای استرس می تواند باعث فشار خون بالا در دوران بارداری شود که می تواند تأثیرات منفی بر جنین شما بگذارد.
اگر دندانی دارید که به شدت پوسیده است و باعث درد شما می شود، ممکن است نیاز به کشیدن آن داشته باشید. اگر این دندان عقب است و زیاد قابل مشاهده نیست، می توانید تا زمان به دنیا آوردن نوزاد خود منتظر بمانید تا آن را تعویض کنید. با این حال، اگر این دندان جلویی است، ممکن است بخواهید بلافاصله آن را با ایمپلنت تعویض کنید. از سه ماهه دوم به بعد، ایمپلنت دندان با بی حسی موضعی برای شما بی خطر است.
ایمپلنت ها برای بیماران دیابتی مزایای بسیاری دارد. مثلا التهاب، سوزش و عفونت هایی که بیشتر در دندان مصنوعی یا دندان های طبیعی بیمار شایع است را از بین می برد. با این حال این افراد قبل و بعد از کاشت ایمپلنت، به منظور دستیابی به حداکثر موفقیت، به مراقبت های ویژه ای نیاز دارند. مطالعات اخیر نشان می دهد ایمپلنت های دندانی برای افراد مبتلا به دیابت کنترل شده بی خطر است.
همانطور که میدانید جای خالی دندانهای از دست رفته می تواند عوارض خاص خود را داشته باشید و شما برای جلوگیری از بروز این عوارض بهتر است که هرچه زودتر به یکی از روش های کاشت دندان، اقدام به جایگزینی دندان خود کنید. زمانی که حرف از کاشت دندان به میان می آید، روش ایمپلنت دندان است که در ذهن ها نقش می بندد. اما در مواردی که بیمار به دلایلی چون؛ کهولت سن، مصرف دخانیات، بیماری دیابت و بیماری پریودنتال که ضعف تراکم استخوانی در ناحیه فک را نتیجه می دهند، امکان انجام ایمپلنت را نداشته باشد چه باید کرد؟
روش های دیگری نیز برای جایگزین کردن دندان از دست رفته وجود دارد. دندان مصنوعی، بریج دندان و پروتز روش های دیگر کاشت دندان هستند. هرکدام از این روش ها مزایا و معایب خاص خود را دارند و باید با توجه به شرایط بیمار بهترین روش انتخاب شود. برای مثال در مواردی که 1 تا 3 عدد دندان از دست داده اید و می خواهید که طول درمان کوتاهی داشته باشید، روش پل ثابت یا بریج می تواند گزینه مناسبی باشد. تمام این موارد با تشخیص دندانپزشک متخصص خواهد بود.
1- دندان مصنوعی کامل: افرادی که تمام دندانهای خود را از دست داده باشند، میتوانند از این روش استفاده کنند. این دندانها از مواد پلاستیکی قوی ساخته میشود. به راحتی از دهان خارج می شوند و قابل شستشو و تمیز کردن هستند. اما میتواند زخم یا ناراحتی ایجاد کند و فرد لذت غذا خوردن را مانند سابق، حس نکند.
2- پروتزهای جزئی: این روش، برای افرادی که چندین دندان خود از دست دادهاند، مناسب است. دندانهای مصنوعی جزئی قابل برداشت هستند که از پایه پلاستیکی تشکیل شده است و دندانهای مصنوعی به آن متصل می شوند و با گیرههای فلزی به دندانهای طبیعی اطراف وصل میشوند. از معایب آن ثابت نبودن و احتمال ایجاد زخم است.
3- بریج دندانی: بریج دندان که برخی اوقات دندان مصنوعی ثابت نیز نامیده میشود، دندانهای مصنوعیای هستند که توسط تاج به دندانهای طبیعی در هر دو طرف شکاف متصل میشوند. آنها از پرسلن قوی و با دوام و به صورت سفارشی برای هر دندان ساخته میشوند.
گاهی برای بیمار این سوال پیش می آید که ایمپلنت بهتر است یا بریج؟ کدام یک درمان بهتری هستند. واقعیت این است که برای هر بیمار با توجه به شرایط و سلامت سایر دندان ها بهترین روش فرق می کند.
اهمیت ایمپلنت دندانهای جلو در این است که مستقیما بر روی ظاهر فرد تاثیر گذار هستند. ایمپلنت این دندان ها با ایمپلنت دندان های عقبی تفاوت زیادی ندارد فقط به علت حساسیت بیشتر دندان های جلو، باید با دقت بیشتر، مواد مرغوب تر و توسط دندانپزشک با تجربه تر انجام شود.
به علت اهمیتی که دندان های جلو در چهره فرد دارند، اکثر افراد مایلند هنگام کشیدن دندان، عملیات کاشت یا ایمپلنت نیز انجام شود. این کار در زمانی که دندان و لثه شرایط نرمالی دارند امکان پذیر خواهد بود.
نکته مهمی که در رابطه با کاشت دندان های جلو باید به آن توجه داشت، وجود سطح استخوان کافی برای کاشت ایمپلنت می باشد. به این معنی که اگر سطح استخوان در ناحیه دندان های جلو کمتر از اندازه نرمال آن جهت کاشت دندان باشد، عملیات ایمپلنت ممکن است با ریسک بیشتری مواجه شود و خطر ناموفق بودن آن افزایش می یابد. تشخیص این مورد با دندانپزشک متخصص است به همین دلیل قبل از انجام ایمپلنت دندان جلو، در رابطه با این موضوع از دندانپزشک خود مشورت بگیرید.
بسیاری از بیمارانی که برای بهبود ظاهر صورت و سلامتی دندانهای خود نیاز به ایمپلنت دندانی دارند این سوال را از پزشکان میپرسند که بهترین زمان انجام ایمپلنت دندان چه موقع است؟ قبل از پاسخ به این سوال بهتر است این نکته را در نظر داشته باشید که افتادن یا کشیدن تنها یکی از دندانها میتواند روی ترازبندی بقیه دندانهای طبیعی تاثیر بگذارد و باعث شود موقعیت قرارگیری آنها تغییر کند.
این در حالی است که هر روز به تعداد بیمارانی که در سراسر جهان برای کاشت ایمپلنت به مراکز درمانی معتبر و کلینیکهای دندانپزشکی مراجعه میکنند در حال افزایش است. اما واقعا چه زمانی برای کاشت ایمپلنتهای دندانی مناسب است و بهترین نتیجه را به همراه دارد؟ در واقع چه مدت بعد از خالی شدن جای دندان میتوان برای کاشت به پزشک مراجعه کرد؟ با ما همراه شوید تا پاسخ این سوالات را دریابید.
در این مقاله در رابطه با ایمپلنت دندان صحبت کردیم و گفتیم که از ایمپلنت جهت جایگزینی و بازیابی دندان های فرسوده و از بین رفته استفاده می شود. با مزایا، معایب و عوارض ایمپلنت آشنا شدیم و دانستیم که برای محافظت بهتر از دندان ایمپلنت شده، افزایش طول عمر و جلوگیری از عفونت آن باید چه مواردی را رعایت کنیم.
کلینیک سریتا با ارائه کلیه خدمات مربوط به اصلاح و ترمیم دندان، شما را از شر دندانهای معیوب خلاص کرده و لبخندی زیبا را به شما هدیه دهد. در صورت نیاز به مشاوره و راهنمایی در رابطه با انتخاب روش مناسب برای ترمیم دندان های خود، می توانید با شماره 91009918-021 تماس بگیرید.از کج شدن دندان های سالم به سمت جای دندان خالی جلوگیری می کند.
سلام من فقط یکی از دندونام کمی عقب تر از دندون های کناریشه. میتونم کامپوزیت کنم یا باید حتما ارتودنسی بشه؟
سلام دوست عزیز!
کامپوزیت هم میتوانید انجام دهید اما کامپوزیت تنها جنبه ی زیبایی دارد اما اگر بخواهید به لحاظ ساختاری دندان را درمان کنید باید ارتودنسی انجام دهید. برای مقایسه ی ارتودنسی و کامپوزیت از تمامی جنبه ها میتوانید مقاله «ارتودنسی بهتر است یا کامپوزیت؟»
سلام دندون های من نیاز به ارتودنسی داره تا مرتب بشه از طرفی ایمپلنت هم باید بکنم ایمپلنت رو باید زودتر انجام بدم یا ارتودنسی؟
سلام دوست عزیز!
ارتودنسی دندان ها را جا به جا کرده تا به سمت موقعیت درست هدایت کند بنابراین بهتر است ابتدا ارتودنسی انجام داده تا بایت را تنظیم کند سپس برای ایمپلنت اقدام کنید. ضمن اینکه اگر ایمپلنتولوژیست و ارتودنتیست تشخیص دهند که فضای ایمپلنت ارتباطی با ارتودنسی ندارد می توان هر دو درمان را به صورت همزمان پیش برد.
سلام پسر من به تازگی 17 ساله شده و یکی از دندوناش (دندون شماره 8) دچار تحلیل خارجی شده و هم دندانپزشک وهم متخصص ایمپلنت تشخیص دادن که باید ایمپلنت کنه. سوالم اینه برای ایمپلنت زود نیس؟ مشکلی پیش نمیاد؟
سلام دوست عزیز!
بهترین زمان برای ایمپنلت زمانی است که رشد استخوان فک به نهایت رسیده و متوقف شود اما از طرفی هم فراهم بودن شرایط استخوان فک هم یکی از فاکتورهای مهم در دریافت ایمپنلت است. بنابراین ممکن است متخصص ایمپنلنت اینگونه تشخیص داده باید زودتر ایمپنلت کند اما در صورت امکان می توان ابتدا تحلیل استخوان را کنترل و درمان کرد سپس از طریق روش های دیگر جایگزینی دندان مانند بریج دندانی، جای دندان را پر کرد تا زمانی که از عدم رشد استخوان فک اطمینان حاصل شود.
سلام من ۴ تا از دندون های عقب سمت راستم را باید بکشم اگر بزارم همونطور جاش خالی بمونه مشکلی داره یا نه؟
سلام دوست عزیز!
دندان های عقبی برای جویدن هستند و فقدان آن ها باعث فشار چند برابری روی دندان های دیگر می شود. افزایش احتمال آسیب به سایر دندان ها، تحلیل استخوان فک و دفرمه شدن صورت به مرور زمان از عوارض جای خالی دندان در دراز مدت است. بهترین کار این است که تا دیر نشده با یکی از روش های جایگزینی دندان، نسبت به پر کردن جای خالی دندان ها اقدام کنید.
سلام وقتتون بخیر
من در فک بالا دچار تحلیل استخوان هستم و دندانپزشک گفته باید دندان هامو بکشم و دندون مصنوعی بزارم اما من دندون مصنوعی نمی خوام. شما راه حلی دارید؟
سلام دوست عزیز!
دندان شما باید بررسی شده و با توجه به سلامت دندان های مجاور، میزان و شدت تحلیل نوع درمان مشخص شود. اما پیوند بلوک استخوانی (یکی از روش های پیوند استخوان) در صورتیکه تحلیل استخوان شدید باشد میتواند فضا را برای دریافت ایمپلنت آماده کند.
سلام وقت بخیر
میخواستمبپرسم شما ایمپلنت تمام زیرکونیا انجام می دید منظورم کل ایمپلنت هست چون از برخی جاها پرسیدم فقط روکش زیرکونیا دارند
سلام دوست عزیز
بهترین و ایده آل ترین حالت برای ایمپلنت این است که پایه ایمپلنت از جنس فلز تیتانیوم و روکش ها سرامیکی باشند. مگر اینکه فرد به فلز تیتانیوم آلرژی داشته باشد که در این صورت از متریال دیگه ای استفاده میشه
سلام من سیگاری هستم و ۳ تا از دندونامو کشیدم و می خوام ایمپلنت کنم. من نمی خوام کلا ترک کنم فقط می خوام بدونم چه مدت بعد از ایمپلنت بهتره سیگار نکشم؟
سلام دوست عزیز!
همواره توصیه این است که برای ماندگاری هرچه بیشتر درمان سیگار یا مصرف هر نوع دخانیات را کاملا متوقف کنید اما در غیر این صورت هم حداقل 4 تا 6 ماه پس از ایمپلنت بهتر است مصرف دخانیات را متوقف کنید چون رگ های خونی را منقبض و خونرسانی به ناحیه ایمپلنت را ضعیف می کند و در نتیجه ممکن است روند درمان ایمپلنت کند یا حتی در مواردی با شکست مواجه شود.
سلام من حدودا ۴ هفته ی پیش یکی از دندون های فک بالام رو ایمپلنت کردم اما هنوز گونه ی متورمه. این روند طبیعیه؟
سلام دوست عزیز!
تا چند روز پس از جراحی ایمپلت متورم شدن نواحی صورت طبیعی است اما ۴ هفته تقریبا طولانی است و بهتر است به متخصص ایمپلنت مربوطه مراجعه تا ناحیه ایمپلنت بررسی شود.
سلام من یک خانم 60 ساله هستم و حدود 20 ساله که در فک بالا بریج دندانی دارم به این صورت که سه دندون انتهایی رو پوشانده حالا دندانپزشکم اصرار داره که ایمپلنت کنم؟ یعنی ایمپلنت از بریج بهتره؟
سلام دوست عزیز!
با توجه به آنکه این مدت طولانی از بریج دندانی شما می گذرد، استخوان این ناحیه ممکن است در آینده دچار تحلیل شود حتی در همین لحظه تا حدودی تحلیل صورت گرفته بنابراین پیشنهاد می شود برای جلوگیری از این عارضه می توانید از ایمپلنت استفاده کنید ضمنا پشنهاد می کنم مقاله « ایمپلنت بهتر است یا بریج » را مطالعه کنید.
سلام من خانمی 55 ساله هستم و در فک بالا از پروتز استفاده می کنم، میتونم ایمپلنت کنم؟ ایمپلنت از پروتز بهتره؟
سلام دوست عزیز!
به لحاظ سنی برای ایمپلنت مانعی وجود ندارد. البته که شرایط دهان و دندان های شما باید توسط متخصص ایمپلنت مورد بررسی قرار گیرد. در مورد اینکه ایمپلنت بهتر است یا پروتز باید گفت که در صورتی که امکان ایمپلنت وجود داشته باشد، ایمپلنت بهتر است چون استخوان فک و بافت لثه درصورت فقدان دندان به مرور زمان دچار تحلیل می شوند. برای جلوگیری از این عارضه بهتر است ایمپنلت کنید.
سلام پدر من ۶۵ ساله هستن و مدت زیادی تقریبا ۷ سالیه که از دندون مصنوعی استفاده میکنه ایا میتونه ایمپلنت کنه؟؟؟
سلام دوست عزیز!
به طور معمول همه افرادی که دندان های خود را برای مدت طولانی از دست داده اند هم می توانند ایمپلنت کنند و فاکتور سن و مدت زمان بی دندانی برای کاشت ایمپنلت چندان تعیین کننده نیستند.
با سلام!
من به تازگی 6 تا ایمپلنت کاشتم که دندانپزشک گفت چند روزی برای اینکه روکش موقت بزاره زمان میبره.من چطور می تونم بدون دندان و روکش روی ایمپلنت غذا بخورم؟
سلام دوست عزیز!
حتی اگر روکش موقت هم دارید بهتر است برای جویدن از دندان ایمپلنت شده استفاده نکنید چون بافت لثه نیاز به زمان دارد تا با ایمپلنت ادغام شده و بهبود یابد. توصیه این است در این دوره از رژیم غذایی نرم استفاده کنید.
سلام من شنیدم ایمپلنت باعث عفونت سینوس ها می شه درسته؟
سلام دوست عزیز!
اگر ناحیه ی بی دندانی بیمار در فک بالا و مبتلا به بیماری های پریودنتال ( تحلیل لثه و …) باشد که باعث می شود تراکم کافی از استخوان فک برای کاشت ایمپلنت معمولی در دسترس نباشد در این صورت دندانپزشک از ایمپلنت زیگوماتیک استفاده می کند. این نوع ایمپلنت ها تا نزدیکی استخوان زیر گونه فرو میروند و ممکن است سینوس ها را تحریک کند که البته انتخاب یک ایمپلنتولوژیست متبحر و باتجربه می تواند تحریکات را کنترل کند. مقاله «ایمپلنت زیگوماتیک » را حتما بخوانید.
سلام من ۳ هفته پیش کاشت ایمپنلت رو انجام دادم ولی امروز پیچ پوشش ایمپلنت جداشد و افتاد. من در سفر هستم و فعلا نمیتونم به دندانپزشکی مراجعه کنم. من باید چکار کنم ؟ ایا خطرناکه ؟
سلام دوست عزیز!
قطعه جداشده را حتما نگه دارید و در اولین فرصت به دندانپزشک مراجعه کنید و در طول مدتی که امکان مراجعه ندارید سعی کنید فضا را تمیز نگه دارید. بهتر است روزانه حداقل دوبار با محلول آب و نمک گرم به مدت 30 ثانیه فضا را از هر گونه باکتری پاک کنید.
سلام من تعدادی زیادی از دندونامو از دست دادم و اون تعداد کمی هم که دارم خیلی سالم نیستن. من چند تا از دندونامو میتونم ایمپلنت کنم؟ میشه جواب بدید؟؟؟
سلام دوست عزیز!
ابتدا باید دندان های موجود بررسی و در صورت امکان درمان شوند. از آنجایی که ایمپلنت کل دندان ها روش چتدان معقولی نیست و با توجه به تعداد دندان های موجود استراتژی های خاص پیاده سازی می شود. ما در مقاله ی « ایمپلنت کل دهان » به طور مفصل در این باره صحبت کرده ایم.
سلام من باید دو تا از دندونامو بکشم. یکیشون دندون جلوییم هست و یکیشم که عفونت داره نیازه که پیوند استخوان بشه. چقدر بعد از کشیدن دندونام میتونم ایمپلنت کنم؟؟؟
سلام دوست عزیز!
دندانی که پیوند استخوان می شود به 4 تا 6 ماه زمان نیاز دارد تا سطح استخوان بهبود کامل یافته و برای کاشت ایمپلنت مساعد شود. درمورد دندان جلویی هم در صورت مساعد بودن تراکم استخوانی و دیگر شرایط لازم، ایمپلنت فوری انجام دهید. برای اطلاع بیشتر به مقاله « ایمپلنت فوری دندان » مراجعه کنید.
سلام من ۵ سال پیش ایمپلنت انجام دادم و الان شکسته. من باید چیکار کنم؟
سلام دوست عزیز!
ایمپلنت شما حتما باید توسط متخصص ایمپلنت بررسی شود تا مشخص شود کدام قسمت از ایمپلنت دچار شکستگی شده است. اگر فقط تاج دندان شکسته باشد که تنها همین قسمت تعویض می شود و اگر خود ایمپلنت هم شکسته باشد باید ایمپلنت را خارج و مجددا کاشت شود.
سلام! من ۳۰ سالمه و 10 سال پیش ایمپلنت انجام دادم. چند وقتی است که لثه اطراف ایمپلنت به سمت عقب رفته و ایمپلنت نمایان شده. من الان باید چیکار کنم؟ باید ایمپلنت رو بردارم؟
سلام دوست عزیز!
عارضه تحلیل لثه قابل درمان است اما ممکن است درمان طولانی شود. ایمپلنت شما برداشته شده و پیوند استخوان انجام می شود. پیوند استخوان بخش تحلیل رفته از لثه را جبران میکند. 4 تا 6 ماه زمان لازم است که در این مدت یک تاج مریلند برای شما نصب می شود برای راحتی و زیبایی لبخند شما. بعد از گذشت این زمان که بهودی حاصل شود، ناحیه مورد نظر آماده برای کاشت مجدد ایمپلنت است. پیشنهاد میکنم برای اطلاع بیشتر حتما مقاله « پیوند استخوان » را بخوانید.
من ۴۵ سالمه که یکی از دندونام افتاده و لثه هم تحلیل رفته، امکان ایمپلنت وجود دارد؟
سلام دوست عزیز!
سلامت دندان و بافت لثه بهتر است که توسط متخصص بررسی شود و در صورت امکان برای انجام ایمپلنت از طریق پیوند استخوان می توان بافت لثه را تقویت و برای ایمپلنت آماده کرد.
سلام مادر من ۵۸ ساله هستن و 5 سالی هست که تعدادی که دندوناشونو از دست دادن. هنوزم می تونن ایمپلنت کنن؟
سلام دوست عزیز!
بله امکان ایمپلنت در این زمان هم وجود دارد اما توصیه این است که در اولین فرصت نسبت به انجام ایمپلنت اقدام کنید. چونکه هر چه زمان بیشتری از فقدان دندان بگذرد، میزان تحلیل استخوان فک و لثه بیشتر می شود. ضمن اینکه ایمپلنت کمک میکند مشکلاتی در جویدن یا گاز زدن نداشته باشید.
سلام!
من یکی از دندون های جلوم ک قبلا عصب کشی کردم دوباره خراب شده و هم ریشه و هم روکش از بین رفته، باید ایمپلنت کنم؟ خیلی درد داره؟
سلام دوست عزیز!
میزان آسیب دیدگی دندان شما باید توسط متخصص ایمپلنت بررسی شود و در صورتی که ریشه و تاج دندان قابل ترمیم نباشند، بله باید ایمپلنت کنید. میزان احساس درد در ناحیه دندان های قدامی هم تفاوت چندانی با دیگر دندان ها ندارد ضمن اینکه درد ناشی از ایمپنلت طبیعی و قابل کنترل است. برای مطالعه بیشتر در این زمینه می توانید مقاله « ایمپلنت دندان جلو » را بررسی کنید.
سلام من 60 سالمه و تعداد زیادی از دندونام ریخته و فقط سه یا چهارتا دندون توی هر فکم دارم ایا میشه ایمپلنت کنم؟
سلام دوست عزیز!
ایمپلنت دندان در سن 60 سالگی و یا بیشتر مانعی ندارد. یکی از مهم ترین شرایط لازم برای انجام ایمپلنت این است که استخوان فک شما تراکم و استحکام لازم را دارا باشد. در این صورت بله می توانید ایمپلنت را انجام دهید.